Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 14 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

14 Μαρτίου

Γεγονότα

1925-Σύσταση της Κοινότητας Πάλιανης (μετέπειτα Σφενδαμίου) με την απόσπαση του οικισμού Πάλιανη από την Κοινότητα Μεθώνης και τον ορισμό του ως έδρα της Κοινότητας. (ΦΕΚ 62Α - 14/03/1925)
Σφενδάμη

1953-Αναγνωρίζονται τα σωματεία “Σύνδεσμος Οδοκαθαριστών του Δήμου Κατερίνης” και “Σωματείον Φορτοεκφορτωτών Σιδηροδρομικού Σταθμού και  παραλίας Λεπτοκαρυάς” (με έδρα τη Λεπτοκαρυά). (Μακεδονικός Αγών, 15-3-1953, σελ. 2).

1954-Διεξάγεται στην αίθουσα του κινηματογράφου Διονύσια, το πρώτο συνέδριο των Πολεμιστικών Οργανώσεων Νομού Πιερίας, με προεδρεύοντα τιμής ένεκεν τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Διοικήσεως Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. (Μακεδονικός Αγών, 21-3-1954, σελ. 1)

1959-Σύσταση της Κοινότητας Μαλαθριάς με την απόσπαση του οικισμού Μαλαθριά από την Κοινότητα Δίου και τον ορισμό του ως έδρα της Κοινότητας. (ΦΕΚ 48Α - 14/03/1959)


1965-Συναυλία στο θέατρο “Αστέρια” δίνει στην Καρδίτσα η Εστία Πιερίδων Μουσών. Ιδιαίτερο τόνο στη συναυλία έδωσε η σολίστ Μαίρη Λεμονοπούλου σε έργα Μότσαρτ, Πουτσίνι και Χατζηαποστόλου, ενώ στο πιάνο συνόδευσε η Ευτυχία Αγαπίδου. (Μακεδονικός Αγών, 23-3-1965, σελ. 1)

1971-Αναγνώριση του οικισμού Φωτεινά και προσάρτησή του στην Κοινότητα Βροντούς.
Αναγνώριση του οικισμού Πλάκα και προσάρτησή του στο δήμο Λιτοχώρου.
Αναγνώριση του οικισμού Νέος Παντελεήμων και προσάρτησή του στην Κοινότητα Παντελεήμονος. Αναγνώριση του οικισμού Άγιος Δημήτριος και προσάρτησή του στην Κοινότητα Πόρων. Αναγνώριση του οικισμού Παραλία Σκοτίνης και προσάρτησή του στην Κοινότητα Σκοτίνης.

2018-Συνεδριάζουν για πρώτη φορά οι γυναίκες-μέλη του νεοσύστατου παραρτήματος Πιερίας, του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Π.Α.Σ.Γ «Καλλιπάτειρα».


Έφυγαν

1974-Θάνατος σε ηλικία 80 ετών, του Δημοσθένη Παλάγκα, ιερέα του Αρωνά.

Έγιναν κι αυτά

1971-Διενεργείται απογραφή πληθυσμού σε όλη τη χώρα. Στην Πιερία ο πληθυσμός σημείωσε μείωση στους 91.628 κατοίκους (- 6,1% σε σύγκριση με τον πληθυσμό του 1961).

1977-Ο Κωνσταντίνος Γιαννιτσάρας εκλέγεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος. (Νέα Εποχή, 19-3-1977, σελ. 1)

1985-Ειδικές εκτάσεις, κατάλληλες για την παραγωγή των χριστουγεννιάτικων δέντρων, θα δημιουργηθούν στον Άγιο Δημήτριο, το Ελατοχώρι και τη Ρητίνη. Την σχετική απογραφή και αξιολόγηση στις εκτάσεις των εν λόγω κοινοτήτων πραγματοποίησε ομάδα από καθηγητές και φοιτητές του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. (Τα Νέα, 14-3-1985, σελ. 4)


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.