Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 15 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

15 Μαρτίου

Γεγονότα

1953-Στις αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Μικροπωλητών Κατερίνης, πρόεδρος εκλέγεται ο Παν. Ζαροτιάδης, αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Ατματζίδης, γενικός γραμματέας ο Χαρ. Χαρπαντίδης, ταμίας ο Κων. Φραγγουλίδης.  (Μακεδονικός Αγών, 15-3-1953, σελ. 2).

1962-Συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα επεισόδια στην Κατερίνη , με πρωταγωνιστές διαμαρτυρόμενους καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι είδαν να ανεβαίνουν στο διπλάσιο ή και στο τριπλάσιο τα καπνά τους χωρίς καν να τους ρωτήσουν. Η ανώμαλη διακύμανση των τιμών προκάλεσε την αγανάκτηση των καπνοπαραγωγών και επί τόπου έσπευσαν οι υπουργοί Παπαληγούρας και Μανέντης, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να διαβεβαιώσουν τους παραγωγούς ότι τα καπνά τους θα πουληθούν. (Νέα Εποχή, 22-3-1962, σελ. 1)

1970-Εγκαινιάζεται το νέο φαρμακείο του Χαρ. Καζαντζόγλου, επί της πλατείας Ελευθερίας στην Κατερίνη. (Νέα Εποχή, 21-3-1970, σελ. 4)

1975-Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Νομού Πιερίας ως εξής. Πρόεδρος ο Λεωνίδας Μελετλίδης, αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Ευαγγελάκης, γενικός γραμματέας ο Γεώργιος Γερασόπουλος, ταμίας ο Νικόλαος Τσιτσάνης και μέλη οι Αθανάσιος Νταούκας, Αθανάσιος Παπαϊωάννου και Ιωάννης Κορωνίδης. (Ολύμπιον Βήμα, 15-3-1975, σελ. 4)

2017-Λαμβάνει χώρα στο Στρατόπεδο Μπαλανίκα του Λιτοχώρου η τελετή Παράδοσης - Παραλαβής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας . Ο ταξίαρχος Ιωάννης Πατσιάς παραδίδει τη διοίκηση της XXIV ΤΘΤ στον νέο διοικητή , ταξίαρχο Ιωάννη Βασιλάκη,

Έφυγαν

1964-Σε ηλικία 49 ετών πεθαίνει από ασθένεια στην Κατερίνη σε ηλικία 49 ετών ο Πρωτοδίκης Κατερίνης (από το 1956 ως το θάνατό του), Φώτης Σαλαμάνης. (Μακεδονικός Αγών, 24-3-1964, σελ. 2).

Αλέξανδρος Ράντος
1980-Πεθαίνει σε ηλικία 72 ετών ο αστυνομικός και μετά την αποστρατεία του πρόεδρος της Κοινότητας Λόφου (1967-74) Αλέξανδρος Ράντος, που είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.  (Χρυσάφη, Φωτεινή. Λόφος Πιερίας Αναδρομή στις ρίζες και στον τόπο. Εκδόσεις Μάτι, 2014),

1986-Πέθανε από καρδιακή προσβολή πάνω στο τιμόνι ο ταξιτζής (από την παλαιά γενιά των ταξιτζήδων της Κατερίνης) Δημήτριος Γκρούντας. (Μακεδονικός Αγών, 15-3-1986, σελ. 2)

1999-Θάνατος του τελευταίου προέδρου της Κοινότητας Παλαιού Ελευθεροχωρίου, του 65χρονου Λάζαρου Μιχαηλίδη του Γεωργίου.

Έγιναν κι αυτά

Χαρίλαος Μπούσιος
1959-Οι βουλευτές Μπούσιος, Κελτεμλίδης και Τσιγάρας της ΕΔΑ με επερώτησή τους στη Βουλή θέτουν το ζήτημα να αποκατασταθούν οι 200 ακτήμονες καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι του Λιτοχώρου. Μεταξύ άλλων ζητούν να παραχωρηθούν 17.000 στρέμματα από τη δασική έκταση της Μονής Αγίου Διονυσίου 50.000 στρεμμάτων. (Νέα Εποχή, 15-3-1959, σελ. 4)

1969-Διορίστηκε συμβολαιογράφος της Κατερίνης ο Ζήσης Κωστίκος. (Νέα Εποχή, 15-3-1969, σελ. 4)
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.