HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ!!! Θύματα αισχροκέρδειας οι αποκλεισμένοι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς του Δήμου Βοΐου! Πλήρωσαν 1,80 το κιλό τα πορτοκάλια!!!


Την Δαμασκηνιά και την Δραγασιά, τα δύο χωριά του Δήμου Βοΐου, και τις εξελίξεις εκεί παρακολουθεί όλη η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες ημέρες, αφού τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα εκεί.

Ιδιαίτερα δε, από εχθές όπου τέθηκαν τα 2 αυτά χωριά σε αυστηρή καραντίνα υπο την επίβλεψη της Αστυνομίας. Και ενώ όλοι προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να βοηθήσουν την κατάσταση, να τι συνέβη την πρώτη ημέρα της καραντίνας στα χωριά αυτά.

Πράγματι υπήρχε κάποιος υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος έλαβε τις πρώτες παραγγελίες των κατοίκων των χωριών και όπως είχε ανακοινωθεί και προγραμματιστεί, ξεκίνησε την διανομή των παραγγελιών λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ως εδώ καλά. Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα «περίεργα».

Το πρώτο «περίεργο» είναι αυτό που περιγράψαμε, με βάση τις επίσημες δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου, ότι δηλαδή οι χωριανοί  πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακά τους και τα είδη πρώτης ανάγκης απ’ την τσέπη τους, ιδιαίτερα τώρα που οι 2 οικισμοί βρίσκονται σε κατάσταση υποχρεωτικής καραντίνας, και άρα δεν έχουν καμιά επαφή (εκτός τηλεφώνου) με τον έξω κόσμο. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Ζευκλής χαρακτήρισε τα χωριά του Δήμου του ως «Hot Spot»… Καλά διαβάσατε… «Hot Spot»… Αν είναι δυνατόν!!!

Το δεύτερο «περίεργο» που παρατηρήθηκε εχθές είναι τ’ αντίτιμα που κλήθηκαν να πληρώσουν οι χωριανοί, που επαναλαμβάνουμε βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της «υποχρεωτικής καραντίνας»» που τους επιβλήθηκε (σωστά) από εχθές. Για παράδειγμα, για 5 κιλά πορτοκάλια (αν ήταν και 5 κιλά δηλαδή) πλήρωσε κάτοικος του χωριού 9, 04 ευρώ. Δηλαδή 1,80 ευρώ το κιλό!!! Καλά διαβάσατε… 1,80 ευρώ το κιλό την στιγμή που τα πορτοκάλια σήμερα (που είναι η εποχή τους) κοστίζουν από 0,60 ευρώ το κιλό έως 1,00 ευρώ σε μανάβικο της γειτονιάς… Αν αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια τότε τι είναι άραγε;

Το τρίτο «περίεργο» είναι ότι ο υπάλληλος που έκανε τις διανομές, απαιτούσε από τους χωριανούς να έχουν στις σακούλες που υποτίθεται θα είχαν κρεμασμένες έξω απ’ την πόρτα τους τα χρήματα των παραγγελιών, το ακριβές αντίτιμο της παραγγελίας τους. Σε περίπτωση που δεν τα είχαν, (και που να τα βρούνε ακριβώς τα χρήματα οι άνθρωποι τέτοιες μέρες εδώ που τα λέμε δηλαδή), δεν θα λάμβαναν ρέστα. Με απλά λόγια, παρήγγειλε κάποιος 5 κιλά πορτοκάλια, που κόστιζαν 9,04 ευρώ, και ο παραγγελιοδόχος δεν είχε το ακριβές ποσό να βάλει στην σακούλα, και έβαζε 10 ευρώ. Δεν έπαιρνε ποτέ ρέστα. Απίστευτα πράγματα!!! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της αισχροκέρδειας, τότε τι είναι άραγε;;;

Το τέταρτο «περίεργο» που έζησαν εχθές οι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς ήταν ότι ο υπάλληλος, αφού πληρωνόταν το αντίτιμο της κάθε παραγγελίας που άφηνε στους χωριανούς, μετά απαιτούσε να πάρει τις αποδείξεις πίσω για να … «δώσει λογαριασμό» εκεί που όφειλε, έλεγε στους ανθρώπους εκεί. Με απλά λόγια διακινούσε  προϊόντα και φάρμακα σε κατοίκους που βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη και δύσκολη στιγμή χωρίς νόμιμα παραστατικά. Αυτό πια εκτός από αισχροκέρδεια έχει και άλλους χαρακτηρισμούς. Άσε που δημιουργεί εύλογες απορίες και υποψίες για την όλη διαδικασία.

Αυτά όμως έγιναν εχθές. Σήμερα, άλλαξε η κατάσταση. Βγήκε πρωί-πρωί ο Δήμαρχος, και μετά από την οξεία κριτική που άκουσε και διάβασε εχθές κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και το «μάζεψε» το θέμα. Τι έκανε; Βγήκε και δήλωσε ότι τα είδη πρώτης ανάγκης θα διανέμονται ΔΩΡΕΑΝ στους κατοίκους των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά! Μπράβο του λοιπόν! Και αν ήταν και αλήθεια όλο αυτό χίλια μπράβο του.

Μόνο που η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. ΔΩΡΕΑΝ ο Δήμος Βοΐου (με επικεφαλής τον κ Ζευκλή ως δήμαρχο) δίνει ΜΟΝΟ τα προϊόντα άρτου…. ΝΑΙ! Σωστά διαβάζετε… ΜΟΝΟ δηλαδή τα ψωμιά και ότι βγάζει ένα αρτοποιείο… Όλα τα υπόλοιπα, τα πληρώνουν κανονικότατα απ’ την τσέπη τους οι χωριανοί των αποκλεισμένων και απομονωμένων χωριών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς!!!

Πάνω που είπαμε δηλαδή ΜΠΡΑΒΟ στο Δήμαρχο, αποδείχθηκε ότι είναι «άνθρακας ο θησαυρός»… Και τα περί ΔΩΡΕΑΝ ήταν πολιτικά τερτίπια για ν’ αποφύγει μάλλον το… «κράξιμο».

Για τον Δήμο Βοΐου και τον κ. Ζευκλή, είδη πρώτης ανάγκης είναι ΜΟΝΟ το ψωμί! Δεν είναι τα φάρμακα των παππούδων, δεν είναι το γάλα, δεν είναι τα φρούτα που θεωρούνται η καλύτερη τροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του ανθρώπου, δεν είναι το αλεύρι, δεν είναι τα αντισηπτικά, τα γάντια και οι μάσκες ώστε να προφυλαχτεί ο πληθυσμός που δεν έχει ακόμη αρρωστήσει… ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΩΜΙ!!!

Όλη η Ελλάδα, ανησυχεί και στεναχωριέται παρακολουθώντας το δράμα της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι, αντί να κάνουν κάτι σημαντικό να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Όλα αυτά, που κάνουν (ή δε κάνουν) οι προύχοντες του Βοΐου Κοζάνης σε απλά ελληνικά (ή σε όποια άλλη γλώσσα του κόσμου) με μια απλή λέξη λέγονται «ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ».

Τα συμπεράσματα δικά σας…



Διαβάστε ακόμη:

Ρεπορτάζ - Κοζάνη: Ο σύζυγός μου διασωληνωμένος και εγώ σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ο Δήμαρχος Βοΐου για την Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά: «Οι ιδιοκτήτες, που θα έχουν ενημερωθεί από πριν, θα αφήνουν τα χρήματα μέσα σε πλαστική σακούλα».

Άλλα τρία "ύποπτα κρούσματα" μεταφέρονται αυτή την ώρα απο την Δαμασκηνιά με ασθενοφόρα

Έκκληση για άμεση επέμβαση και βοήθεια στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά στην Κοζάνη


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ντροπή του δήμου Βοιου για τη συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους δαμασκηνιάς- δραγασιας.Αλλα λένε αλλά κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!