HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 20 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

20 Μαρτίου

Γεγονότα


1954-Αρχίζει να λειτουργεί η Σχολή Βασικής Εκπαιδεύσεως Βαθμοφόρων Προσκόπων στην Κατερίνη. (Μακεδονικός Αγών, 28-3-1954, σελ. 4).

1977-Τελούνται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα αποκαλυπτήρια του Παμποντιακού Μνημείου στην πλατεία της Καλλιθέας Αθηνών, έργο του γλύπτη Ευθυμίου Καλεβρά από τον Καταχά. (Νέα Εποχή, 26-3-1977, σελ. 1)

ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
1987-Αρχίζει τη λειτουργία του το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης επί δημαρχίας Θεόφιλου Καμπερίδη. Πρόκειται για το πρώτο μη κρατικό ραδιόφωνο της χώρας. Μεταδίδεται από το κεντρικό στούντιο, στην οδό Κρέσνας,  το πρώτο τραγούδι, η «Ελένη» του Θάνου Μικρούτσικου. Το 2001 το εν λόγω Ραδιόφωνο βραβεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας, για την πρώτη καταγραφή των εθελοντικών οργανώσεων της Πιερίας. Από το 2001 έως το 2008 διετέλεσε μέλος του Περιφερειακού Δικτύου της ΕΡΤ 3. (Νικηφόρος Γκόλτσιος, 30 Χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία - 30 χρόνια Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, 30-3-2017)

1988-Αρχίζει ο εορτασμός των 60 χρόνων από την ίδρυση της Κοινότητας Νεοκαισάρειας.

2017-Διεξάγονται στην Παραλία Κατερίνης οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας. Νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας εξελέγη ο Αστέριος Τόκας.

 
ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΔΕΝΤΡΟ
Έγιναν κι αυτά


1955-Στις αρχαιρεσίες του Φυσιολατρικού Ομίλου Κατερίνης, εκλέγεται νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τον Γεώργιο Γιαννούλη, αντιπρόεδρο τον Θεόδωρο Μάνο, γενικό γραμματέα τον Κοσμά Παρασκευόπουλο, ταμία τον Νικόλαο Αγγίδη, έφορο εκδρομών τον Γεώργιο Μοσχονά και συμβούλους τους Κωνσταντίνο Κοκόγια και Αλεξάνδρα Αθανασιάδου. (Μακεδονικός Αγών, 28-3-1955, σελ. 4).

2009-Στην τελετή απονομής βραβείων γαλλοφωνίας στην Αθήνα, το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης βραβεύεται με το Μεγάλο Βραβείο (Grand Prix).  Οι μαθητές έγραψαν δικό τους στίχο στα γαλλικά σε συνεργασία με την καθηγήτριά τους, Παρασκευή Κεραμιδιώτου, τραγούδησαν με συνοδεία μουσικών οργάνων που έπαιζαν οι ίδιοι στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, συγκίνησαν και συνάρπασαν το κοινό. Επίσης δημιούργησαν CD και Video Clip. Το Λύκειο της Κατερίνης έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, στο πλαίσιο του εορτασμού της εβδομάδας της Γαλλοφωνίας.  (Ολύμπιο Βήμα, 27-3-2009)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια