Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 21 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

21 Μαρτίου

Γεγονότα

1951-Ο οικισμός Άγιος Ιωάννης (προσφύγων εκ Βουλγαρίας) του δήμου Κατερίνης μετονομάζεται σε Νέος Πύργος. Ο οικισμός Άγιος Ιωάννης Όφφις του ίδιου δήμου μετονομάζεται σε Νέα Τραπεζούς.


1954-Έγινε η κατανομή των αξιωμάτων στο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Αρτεργατών Κατερίνης “Νέα Εποχή”. Πρόεδρος εκλέγεται ο Θωμάς Παπαδόπουλος. (Μακεδονικός Αγών, 21-3-1954, σελ. 2).

1964-Πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση των καπνοπαραγωγών στο θέατρο “Διονύσια” στην Κατερίνη, έπειτα από το κάλεσμα της Ενώσεως Καπνοπαραγωγών Πιερίας “Ο Ήλιος”. (Μακεδονικός Αγών, 24-3-1964, σελ. 1).

Έφυγαν

1970-Πέθανε συνταξιούχος ο 79χρονος δάσκαλος Αναστάσιος Γ. Κοτζαμανίδης. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην Εύβοια, την Ημαθία, την Πιερία και αλλού. Τιμήθηκε με βασιλική ευαρέσκεια το 1953. (Νέα Εποχή, 21-3-1970, σελ. 2)

1992-Την τελευταία του πνοή αφήνει σε ηλικία 79 ετών ο ιερέας της Καλλιθέας, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

2000-Πεθαίνει σε ηλικία 88 ετών ο Ηλίας Θωμαΐδης, γιατρός (χειρουργός) και κλινικάρχης στην Κατερίνη. Ποντιακής καταγωγής, έγινε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας το 1951 και εργάστηκε σε ιατρείο αλλά και σε ιδιωτική κλινική. Συνταξιοδοτήθηκε το 1992. (Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας)

2009-Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Τσαμπούρης από τον Κολινδρό. Καθηλωμένος από την ηλικία των 15 ετών σε αναπηρική καρέκλα λόγω τετραπληγίας, υπηρέτησε με πάθος τη δημοσιογραφία συνεργαζόμενος με εφημερίδες της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και του εξωτερικού (ΗΠΑ). Από τα σημαντικότερα έργα του είναι το «Έθιμα και Ιστορίες του Κολινδρού».

Έγιναν κι αυτά

1970-Νέος διευθυντής του Δημοσίου Ταμείου Κατερίνης ανέλαβε ο Ευάγγελος Κυριακής, στη θέση του μετατεθέντα στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνου  Δημάκου. (Νέα Εποχή, 21-3-1970, σελ. 4)

1974-Αναγνωρίζεται με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείον Επιχειρηματιών Εκμεταλλευτών Ενοικιαζομένων Δωματίων Πλαταμώνος Πιερίας αι Μούσαι» με έδρα τον Πλαταμώνα. (Νέα Εποχή,  23-3-1974, σελ. 4)

2018-Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας εκλέγεται ο Λιτοχωρίτης καθηγητής Μιχάλης Φαργκάνης, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Πόδας , γραμματέας ο Λευτέρης Χηνόπουλος, ταμίας ο Μελέτης Γεωργολίδης και μέλη οι: Κώστας Ευκαρπίδης, Βασίλης Ζανιάς,  Ν. Πέης, Θ. Τζιούκας, Δ. Τσίχλας.

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.