Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πώς θα κουρέψετε κατά 25% τους φόρους σας λόγω... κορονοϊου

Μπροστά στον υπαρκτό πλέον εφιάλτη να καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους και από φόρους και από ασφαλιστικές εισφορές, η κυβέρνηση απευθύνεται σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις και τους καλεί να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους με "κούρεμα" 25%.

Το μέτρο ανακοινώθηκε χθες από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και αναμένεται να εξειδικευτεί άμεσα με σχετική υπουργική απόφαση. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα αφορά στο σύνολο του πληθυσμού αλλά μόνο σε όσους δικαιούνται αναβολής στην πληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. Όσοι, παρά το γεγονός ότι έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις ειδικά του Μαρτίου και του Απριλίου το καλοκαίρι θα δώσουν τα χρήματα "εδώ και τώρα", θα πληρώσουν το 75% του φόρου που αναλογεί.

Ειδικότερα, το μέτρο θα ισχύσει ως εξής:

·Εργαζόμενοι: Για τους εργαζόμενους στους οποίους έχει γίνει προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας από τις επιχειρήσεις (δηλαδή με διοικητική εντολή ή έχουν κλείσει ή έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες) προβλέπεται η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών Δ.Ο.Υ και των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών εφόσον καταβληθούν στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

·Για τις επιχειρήσεις προσφέρεται η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών Δ.Ο.Υ των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών (εκτός ΦΠΑ) σε περίπτωση που δεν γίνει αξιοποίηση της αναστολής και καταβληθούν στα αρχικώς, προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια.

Με ευκολίες πληρωμής

Το μέτρο αποσκοπεί στο να διατηρήσει ρευστότητα και το ίδιο το δημόσιο την απαιτούμενα ρευστότητα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες: από τη λειτουργία του υγειονομικού μηχανισμού και των δημόσιων υπηρεσιών μέχρι την καταβολή μισθών και συντάξεων. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί οι ακόλουθες ευκολίες πληρωμής:

1. Για τους εργαζόμενους, προβλέπεται η αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών για τέσσερις μήνες

2. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προσφέρεται αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο). Η εξόφληση αυτών των εισφορών μπορεί να γίνει τμηματικά σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου. Για τις ρυθμίσεις και για τις υποχρεώσεις καταβολής που απορρέουν από αυτές για το διάστημα από τον Μάρτιο έως και το τέλος Μαίου, οι οφειλές θα παγώνουν και θα αρχίσουν να πληρώνονται από την 1η Ιουνίου.

3. Για τις επιχειρήσεις προβλέπεται:

·Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων ως εξής: Παράταση προθεσμίας καταβολής εισφορών μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου οι οποίοι μπορούν και να πληρωθούν στις 30/09 και στις 31/10 αντίστοιχα.

·Τρίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων που είναι απαιτητές στις 31 Μαρτίου.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.