Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 26 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

26 Μαρτίου

Γεγονότα

1953-Το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου παρουσιάζεται στην Κατερίνη το έργο “Δεσποινίς 39 ετών” με πρωταγωνιστή τον Γεώργιο Ολύμπιο και ερασιτέχνες ηθοποιούς, μια διοργάνωση του “ΓΑΣ Όλυμπος”. (Μακεδονικός Αγών, 19-4-1953, σελ. 4).

1954-Ιδρύεται και αναγνωρίζεται ως σωματείο ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης.(Μακεδονικός Αγών, 28-3-1954, σελ. 4).

1969-Στον πρώτο του διεθνή αγώνα ο Πιερικός αγωνίζεται με τη βουλγαρική Μπερόε, Κυπελλούχο Βαλκανίων του 1968, και αποσπά ισοπαλία 1-1 στη Θεσσαλονίκη. (Νέα Εποχή, 29-3-1969, σελ. 1)

2017-Ο Πιερικός Αρχέλαος νικά με 77-34 τον Ζαφειράκη Νάουσας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βέροιας Δημήτριος Βικέλας, στον τελικό του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ και στέφεται πρωταθλητής.

Έφυγαν

1961-Πεθαίνει σε ηλικία 86 ετών ο Δημήτρης Τσάμης, ιδρυτής του πρώτου πιστωτικού ιδρύματος (τράπεζας) στην Κατερίνη, μαζί με τον Σπύρο Παπά. Ανέπτυξε εθνική δράση κατά τον Μακεδονικό Αγώνα ως επικεφαλής του Μακεδονικού κομιτάτου Πιερίων – Ολύμπου, που τελούσε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Παρθενίου Βαρδάκα. Έδρασε επίσης μυστικά στη Θεσσαλονίκη, σε επαφές με τον Μητροπολίτη Γεννάδιο. Διετέλεσε μέλος της σχολικής εφορείας στην Αστική Σχολή Αικατερίνης (μετέπειτα Πρώτο Δημοτικό Σχολείο), η οποία κτίστηκε το 1905. Το 1917 εξορίστηκε στη Λάρισα ως κωνσταντινικός και η περιουσία του δημεύτηκε.  (Μακεδονικός Αγών, 9-4-1961, σελ. 4.)

Έγιναν κι αυτά

1976-Σε νέα απεργία διαρκείας κατέρχονται οι δάσκαλοι, ζητώντας να βρουν τη θέση που τους ανήκει ανάμεσα στις δημοσιοϋπαλληλικές τάξεις. Η Φοιτητική Ένωση Πιερίας με ψήφισμά της «συμπαραστέκεται στο ηθικό αίτημα των δασκάλων». (Ολύμπιον Βήμα, 27-3-1976, σελ. 1)

1998-Την παρέμβαση εισαγγελέα προκαλεί η απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου στην Κοινότητα Παλαιού Κεραμιδίου, με βάση την οποία συστήνονται ομάδες περιφρούρησης από πολίτες και απαγορεύεται η κυκλοφορία των Αλβανών μεταναστών μετά τη δύση του ήλιου. (Τα Νέα, 27-3-1998, σελ. 15)

2014-Σε πανηγυρική τελετή παρουσία του υποστρατήγου της Μεραρχίας, ο απελθών διοικητής της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου Νικόλαος Γρυλλάκης παραδίδει συγκινημένος τη Διοίκηση της Ταξιαρχίας στον νέο διοικητή, ταξίαρχο Ιωάννη Τζανιδάκη. Ο απερχόμενος διοικητής Γρυλλάκης μετατέθηκε στη Στρατιά της Λάρισας. (Ολύμπιο Βήμα, 27-3-2014)

Ιωάννης Τζανιδάκης


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.