HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Με εντολή Χαρδαλιά 2 γιατροί από Αθήνα, αύριο σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά- Θα εξετάσουν όλους τους κατοίκους

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα της παρουσίας γιατρού στα χωριά της «καραντίνας» φαίνεται πως δίνει η πολιτεία, μετά τις επίμονες εκκλήσεις των τοπικών φορέων της περιοχής και την κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους.

Όπως ενημέρωσε πριν από λίγα λεπτά επίσημα ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά μεταβαίνουν γιατροί αύριο, Τετάρτη, ξεπερνώντας έτσι το μεγάλο πρόβλημα των πρωτοκόλλων που ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» με εντολή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος πλέον έχει την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης της κατάστασης, δύο(2) γιατροί από διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας θα βρεθούν στη Δαμασκηνιά, όπου έχει δημιουργηθεί ήδη χώρος στον οποίο θα γίνει η εξέταση όλων των κατοίκων των δύο χωριών.

Εκεί θα διαπιστωθεί σε πόσους και αν χρειάζεται να ληφθεί δείγμα για να εξεταστούν αν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Ανάλογες πληροφορίες κάνουν λόγο για 6 κατοίκους στη Δαμασκηνιά, από τους 64, οι οποίοι φαίνεται να έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ στη Δραγασιά φαίνεται να μην παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η ψυχολογική κατάσταση των κατοίκων ήταν σαφώς πεσμένη το τελευταίο διάστημα, αυτές τις ημέρες όμως δείχνει πως τα πράγματα αντιστρέφονται προς το καλύτερο πάντα με τη στήριξη των ειδικών ψυχολόγων και γιατρών οι οποίοι μιλάνε καθημερινά μαζί τους.

Τα μέτρα της καραντίνας φαίνεται πως απέδωσαν, πάντα όμως συνιστάται προσοχή σε όλους ώστε να μην παρεκκλίνουν από τις εντολές που έχουν δοθεί.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια