HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κορωνοϊός: 3 από τους 7 ασθενείς μολύνθηκαν εντός Ελλάδας

Ο κορονοϊός ενδέχεται να αλλάξει μορφή τις επόμενες εβδομάδας. Επί ποδός οι Έλληνες επιστήμονες. Που εστιάζονται οι ανησυχίες τους. Αγώνας δρόμου για τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών μόλυνσης.

Επί ποδός είναι οι Έλληνες επιστήμονες, αλλά και οι υγειονομικές αρχές καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιδημία του κορονοϊού ενδέχεται να αλλάξει μορφή τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα μας και να υπάρξουν περισσότερα κρούσματα.

Η ανησυχία των ειδικών δεν εστιάζεται τόσο στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων – τα οποία το βράδυ του Σαββάτου έφτασαν τα επτά – αλλά στο γεγονός ότι ο ιός έχει αρχίσει και μεταδίδεται και εντός της κοινότητας. Σχεδόν στα μισά κρούσματα, δηλαδή στα 3 από τα τα 7, ο ιός δεν “εισήχθη” από το εξωτερικό, αλλά διαδόθηκε με εγχώρια μετάδοση, δηλαδή από κάποιον ασθενή σε υγιές άτομο με το οποίο ήρθε σε επαφή.

Οι περιπτώσεις των “εισαγόμενων” κρουσμάτων είναι μεν καθοριστικής σημασίας -καθώς έφεραν τον ιό στη χώρα- όμως, η εξέλιξη της επιδημίας θα κριθεί στο εάν και κατά πόσον τα κρούσματα αυτά (τα οποία πιθανολογείται ότι είναι πολύ περισσότερα από όσα έχουν εντοπιστεί) θα συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό στους πολίτες εντός Ελλάδας (συνεχιζόμενη μετάδοση). Οι τελευταίες εξελίξεις δυστυχώς, επιβεβαιώνουν το τελευταίο σενάριο.

Ποιες είναι οι περιπτώσεις των ασθενών που νόσησαν στην Ιταλία
Σε τέσσερις από τις επτά περιπτώσεις, οι άνθρωποι νόσησαν από την ασθένεια COVID-19 στη Βόρεια Ιταλία, στην οποία ενδημεί ο ιός με εκατοντάδες κρούσματα και αρκετούς θανάτους, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας ήδη συμπτώματα, ή ανέπτυξαν συμπτώματα μετά την επιστροφή τους.

Πρόκειται για:

Την 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο (1ο κρούσμα)

Την 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, που νοσηλεύεται στο “Αττικόν” και που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο (3ο κρούσμα)

Την 36χρονη γυναίκα από το Περιστέρι, που νοσηλεύεται στο “Αττικόν” και η οποία είχε επίσης είχε βρεθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας (4ο κρούσμα)

Ένας άνδρας, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το τελευταίο κρούσμα που ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Ποιες είναι οι εγχώριες μεταδόσεις

Τα περιστατικά μετάδοσης στην κοινότητα, όπως ονομάζεται η εγχώρια μετάδοση, εστιάζονται κυρίως στο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που ιού, που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Από την γυναίκα αυτή, η οποία νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, κόλλησε τη λοίμωξη COVID-19:

-το ανήλικο παιδί της, το οποίο νοσηλεύεται μαζί της σε κοινό θάλαμο στο ΑΧΕΠΑ

-φίλη της, η οποία νοσηλεύεται επίσης στο ίδιο νοσοκομείο. Πρόκειται για το 5ο διαπιστωμένο κρούσμα του ιού, το οποίο ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου

Η δεύτερη ασθενής που μετέδωσε τη νόσο μετά την επιστροφή της από την Ιταλία είναι η 40χρονη γυναίκα από Μαρούσι, τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού. Όπως έγινε γνωστό μόλις χθες, ένας άνδρας ο οποίος βρέθηκε σε στενή επαφή μαζί της, ανέπτυξε συμπτώματα της νόσου και τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια