HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δήμος Σιντικής: Παραιτήσεις όλων των παρατάξεων εφόσον η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τη δέσμευση της για κλειστή δομή με διάρκεια 30 ημερών (video)

Εν μέσω εντάσεων ολοκληρώθηκε νωρίτερα το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στην έδρα του Δήμου Σιντικής μετά τη χθεσινή επίσκεψη στο δήμο του ΓΓ. του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο οποίος μετέφερε την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας κλειστής δομής στο Δήμο.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην δεχθεί τη δημιουργία καμίας δομής στο Δήμο είτε είναι στη Ροδόπολη είτε στη Βυρώνεια.

Σύμφωνα με πρόταση του δημάρχου εφόσον η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφαση της να υλοποιήσει το σχέδιο της για τη δημιουργία της δομής διάρκειας 30 ημερών όπως ανέφερε εχθές ο ΓΓ. του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τότε να υποβληθούν οι παραιτήσεις όλων των μελών των δημοτικών παρατάξεων και των τοπικών συμβουλίων έτσι ώστε να μην μπορούν να γίνουν εκ νέου εκλογές για το σχηματισμό νέου δημοτικού συμβουλίου.



Της απόφασης ακολούθησαν διαμαρτυρίες κατοίκων της Βυρώνειας οι οποίοι πρότειναν να κατευθυνθούν όλοι μαζί έξω από το πρώην στρατόπεδο Καλλέργη για να εμποδίσουν τις εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αντιπολίτευση άφησε αιχμές κατά του Δημάρχου ότι ο ίδιος πρότεινε για πολιτικούς λόγους τη δημιουργία δομής στη Βυρωνεια και πρότειναν να παραιτηθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο και μαζικές κινητοποιήσεις.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σερρών ο οποίος επισήμανε ότι ο νομός Σερρών έχει σηκώσει ήδη μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού απ' ότι του αναλογεί όπως και όλη η Κεντρική Μακεδονία και υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει ίση κατανομή στην ενδοχώρα. Ωστόσο υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούν ότι η χώρα βρίσκεται σε μια εμπόλεμη κατάσταση και να επικρατήσει συναίνεση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια