Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Κούρεμα» 365.000 σε χρέη ζεύγους συνταξιούχων προς τις τράπεζες

Το Ειρηνοδικείο Ρόδου αποφάσισε ένα... γενναίο «κούρεμα» χρεών, ύψους 365.000 ευρώ, σε ζευγάρι συνταξιούχων που χρωστούσε 390.000 ευρώ σε τράπεζες.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, η υπόθεση αφορά έναν 70χρονο συνταξιούχο και την 62χρονη σύζυγό του επίσης συνταξιούχο, οι οποίοι έχουν αποκτήσει τέσσερα ενήλικα –σήμερα- τέκνα. Καθώς οι οφειλές που είχαν προς τις τράπεζες ήταν αρκετά υψηλές (ο σύζυγος όφειλε περίπου 190.000 ευρώ και η σύζυγος 200.000 ευρώ) προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας δια της δικηγόρου τους αίτηση για να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Η υπόθεσή τους εκδικάστηκε κανονικά και στις 18 Φεβρουαρίου το δικαστήριο εξέδωσε την υπ’ αριθμό 7/2020 απόφαση, με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση τους, ρυθμίζοντας με τον τρόπο αυτό τα χρέη τους για τα οποία θα καταβάλουν συνολικά και οι δύο το ποσό των 25.000 ευρώ. Επίσης, με την ίδια απόφαση το δικαστήριο εξαίρεσε από την εκποίηση την μοναδική και κύρια κατοικία τους αλλά και το όχημά τους.

Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο των οφειλών του συζύγου προς τις τράπεζες ανερχόταν στο ποσό των 189.207,10 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση, που εκδόθηκε, ο συνταξιούχος θα καταβάλλει το ποσό των 200,00 ευρώ μηνιαίως για τέσσερα χρόνια, και συνολικά 9.600,00 ευρώ, άρα απαλλάχθηκε οριστικά από την καταβολή των 180.000 ευρώ.

Το σύνολο των οφειλών της συνταξιούχου συζύγου προς τις πιστώτριες τράπεζες ανέρχεται στο ποσό των 199.929,85 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση, που εκδόθηκε, η συνταξιούχος θα καταβάλλει το ποσό των 100,00 ευρώ μηνιαίως για τέσσερα χρόνια, δηλαδή συνολικά 4.800,00 ευρώ. Για να διασώσει την κατοικία της θα καταβάλλει μετά την τετραετία το ποσό των 175,57 ευρώ το μήνα και επί 60 μήνες, δηλαδή συνολικά 10.534,20 ευρώ, άρα απαλλάχθηκε οριστικά από την καταβολή των 185.000 ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά που θα καταβάλει η σύζυγος για τη διάσωση του σπιτιού της, είναι έντοκα χωρίς ανατοκισμό, με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με το κυμαινόμενο επιτόκιο, που θα ισχύει κατά τον χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος κατά τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υφίσταται μέτρηση, αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς αυτό των Πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η καταβολή των δόσεων αυτών θα αρχίσει την 1η ημέρα του πρώτου μήνα μετά την πάροδο των καταβολών της τετραετίας και θα είναι καταβλητέες το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός.

Μιλώντας στη «Ροδιακή», η πληρεξούσια δικηγόρος των συνταξιούχων, κα Αικατερίνη Βολονάκη, δήλωσε ότι «είναι πλήρως ικανοποιημένη και ευχαριστημένη με την απόφαση αυτή, καθώς η δόση, που επέβαλε το Δικαστήριο στους εντολείς της είναι ανάλογη με τα εισοδήματά τους και απήλλαξε οριστικά τους συμπατριώτες μας από οφειλές ύψους 180.000 ευρώ έκαστος».


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.