Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 4 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

4 Μαρτίου

Γεγονότα

1878-Ανακαταλαμβάνεται το Λιτόχωρο από τους Τούρκους, καθώς απέτυχε η Επανάσταση του Ολύμπου, έπειτα από προδοσία.

1954-Σε συγκέντρωση στο καφενείο “Ελευθερία” της Κατερίνης αποφασίζεται η ίδρυση του  Συνδέσμου Εφέδρων Υπαξιωματικών και Βαθμοφόρων Πιερίας. Εκλέγεται διά βοής το εξής προσωρινό διοικητικό συμβούλιο: Πρόεδρος ο Κων. Γώττας, αντιπρόεδρος Κων. Νίσος, γενικός γραμματέας Ζήσης Αναγνώστου, ταμίας Ευστ. Δαμδούμης, σύμβουλοι οι Διον. Πορφυριάδης, Γεώργιος Τσιαμπέρας, Χαρ. Χαραλαμπίδης, Γεώργιος Τίγκας, Θεόδωρος Καμπερίδης, Κων. Κουσίδης, Δημ. Πούλιος, Αλεξ. Ζήσκας, Κ. Ναλπαντίδης. (Μακεδονικός Αγών, 7-3-1954, σελ. 4)

1964-Με απόφαση του Πρωτοδικείου αναγνωρίζεται σε σωματείο με έδρα την Κατερίνη η Ένωσις Εργατοτεχνικής Κεραμοποιίας Νομού Πιερίας.  (Μακεδονικός Αγών, 9-3-1964, σελ. 2)

2010-Ιδρύθηκε και αριθμεί 38 μέλη, ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας. (Ολύμπιο Βήμα, 4-3-2010).
2018-Εκλέγεται το νέο Διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας . Η κατανομή των αξιωμάτων μετά τη συγκρότησή του σε σώμα έχει ως εξής:

Πρόεδρος Λέφας Γρηγόριος
Αντιπρόεδρος Μακρή Παναγιώτα
Γραμματέας Ζκάγιας Βασίλειος του Αστερίου
Ταμίας Ζαρογιάννης Ιωάννης
Έφορος Υλικού Κουτρουλός Χρήστος
Έφορος Χορευτικών Κακαμούκας Δημήτριος του Παναγιώτη
Έφορος τμήματος Ζωγραφικής Ζκάγια Δήμητρα
Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Μαλλιάρας Δημήτριος
Μέλος Ρίζος Κων/νος
Μέλος Λαφατζής Ιωάννης

Εκπρόσωποι του Συλλόγου στην Π.Ο.Σ.Σ
Κατσιούλας Απόστολος
Τσακνάκης Βασίλειος του Γεωργίου


Έφυγαν

1984-Θάνατος του 87χρονου προέδρου της Κοινότητας Μακρυγιάλου το 1945-51 και το 1954-55, Λάζαρου Συμεωνίδη του Συμεών.

2001-Πεθαίνει σε ηλικία 74 ετών ο Δημήτριος Γναρδέλλης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας στα 1965 και πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κατερίνης-Λαρίσης (1978-82). Είχε γεννηθεί το 1927 στην Έφεσο της Λέσβου.

2017-Σε ηλικία 80 ετών απεβίωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυγιάλου (1983-86), Νικόλαος Παναγιωτίδης.Έγιναν κι αυτά

1966-Αναγνωρίζεται από το Πρωτοδικείο Κατερίνης ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αγροτικών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσεως ν. Πιερίας, με έδρα την Κατερίνη. (Νέα Εποχή, 5-3-1966, σελ. 4)

1967-Ο Αθανάσιος Βαβατσούλας εξελέγη πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης, στη θέση του παραιτηθέντος Ιωάννη Βακαλίκου. (Νέα Εποχή, 4-3-1967, σελ. 4)

1972-Έφτασε και ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Χρ Σιδέρης, σε αντικατάσταση του μετατεθέντος στη Θεσσαλονίκη, Γ. Δαμιανίδη. (Νέα Εποχή, 4-3-1972, σελ. 1)

1984-Αναβιώνει στη Λεπτοκαρυά για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια το έθιμο του θανάτου του Ορφέα. Την αναβίωση του εθίμου ανέλαβαν όλοι οι πολιτιστικοί φορείς και ειδικά το μέρος των Ορφικών ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών του χωριού. Ένα άτομο αφηγείται τα δρώμενα και εννέα νεαρά κορίτσια μεταφέρουν ένα αρνί στολισμένο με λουλούδια και κισσό. Παράλληλα ακούγονται ανάλογα μουσικά κομμάτια. Από την άλλη πλευρά ξεπηδούν οι μαινάδες, 15 έξαλλες γυναίκες που κατακρεουργούν το αρνί σε ανάμνηση του θανάτου του Ορφέα.  (Ολύμπιο Βήμα, 4-3-1984)

2014-Σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους στάδιο, η Αναγέννηση Σφενδάμης στέφθηκε κυπελλούχος ΕΠΣ Πιερίας για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2013-14, κερδίζοντας στον τελικό την ΑΕ Καρίτσας 1-0. (Ολύμπιο Βήμα, 5-3-2014)

2017-Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο, που διεξάγεται στην Αθήνα, πρωτεύει ο Διονύσης Ζαχουδάνης από το Λιτόχωρο στην κατηγορία παίδων Β . (Λευτεριά, 5-3-2017)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.