Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Βρούτσης: «Ψευδή» τα περί 50% μείωσης του μισθού στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

«Όλα τα μέτρα είναι έκτακτα αναγκαία και προσωρινού χαρακτήρα για να περιφρουρήσουμε τις θέσεις εργασίας» είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας για τις εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό.

«Εντάσσεται σε μια πλειάδα μέτρων για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας» επανέλαβε ο κ. Βρούτσης την εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής» για να συνεχίσει:

«Το μέτρο της εκ περιτροπής απασχόλησης δεν είναι καινούριο. Ψευδές τα περί 50% μείωσης του μισθού. Στην πράξη το μέτρο έρχεται στις επιχειρήσεις που καταρρέουν, που ο τζίρος φθάνει στο μηδέν. Με προϋπόθεση η ρήτρα να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας. Το μέτρο αυτό αναστέλλει ένα άλλο μέτρο, να βάλει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό ή να κάνει ομαδικές απολύσεις. Είναι για έναν ή δύο μήνες. Όταν τελειώσει η κρίση, θα καταργηθούν, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Καμία επιχείρηση δεν κάνει συμβόλαιο δια βίου συμβίωσης. Πάντα αλλάζουν οι εργαζόμενοι. Άρα το εκ περιτροπής είναι έκτακτο, προϋπάρχει στο εργατικό δίκαιο, κι έρχεται ως μέτρο σωτηρίας των θέσεων εργασίας. Με νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ μπορεί ο εργοδότης να κάνει ομαδικές απολύσεις. Τον προφυλάσσουμε τώρα τον εργαζόμενο», ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης.


Υπάρχουν κενά, αναγνώρισε ο κ. Βρούτσης αλλά «δεν νομοθετώ σε κανονικές συνθήκες αλλά σε συνθήκες κρίσης».

«Μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις ανοιχτές. Όλες οι προϋποθέσεις για να πάρουν τα μέτρα οι επιχειρήσεις είναι να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας».

Τέλος ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε ότι αρχές Απριλίου δημιουργείται η νέα περίμετρος των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.


Πηγή: newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.