HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γερμανία: 583 νεκροί και 61.913 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Ρουμανία ξεκινά εγχώρια παραγωγή μασκών FFP2

Σε 61.913 αυξήθηκε ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Γερμανία, όπου 583 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.615 σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 128, σύμφωνα με τον απολογισμό του ινστιτούτου.

Η Ρουμανία ξεκινά εγχώρια παραγωγή μασκών FFP2
Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει, στη Ρουμανία, η διαδικασία κατασκευής προστατευτικών μασκών προσώπου τύπου FFP2, όπως ανέφερε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Λούντοβιτς Όρμπαν, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Realitatea Plus».

Ο κ. Όρμπαν επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετές ρουμανικές εταιρείες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παραγωγή εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού για τη στήριξη των νοσοκομείων της χώρας, απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 65 Ρουμάνους και έχει μολύνει περισσότερα από 2.100 άτομα σε όλη τη χώρα.

«Από την επόμενη εβδομάδα θα εισέλθουν στην παραγωγή οι μάσκες FFP2, οι οποίες έχουν βαθμό προστασίας 97% και θα χρησιμοποιούνται από το ιατρικό προσωπικό. Επίσης, η εταιρεία «ROMARM» συμμετέχει σε μια διαδικασία με την απαραίτητη τεχνολογία για να μπορέσει να εισαγάγει χειρουργικές μάσκες και μάσκες τύπου FFP2 ή FFP3 στην παραγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Όρμπαν.

Νωρίτερα, ο κ. Όρμπαν είχε επικοινωνία με τον Ρουμάνο Πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να κατασκευάσει με τα μέσα που είναι διαθέσιμα σε όλη τη χώρα, τον απαραίτητο εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό που απαιτείται για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Υπάρχουν δυνατότητες, υπάρχουν ανθρώπινοι πόροι, υπάρχουν μηχανές που μπορούμε να εισαγάγουμε στη μεταποίηση στη Ρουμανία, έτσι ώστε να παράγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτόν τον εξοπλισμό, ώστε να μην είμαστε πλέον εξαρτημένοι και να έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τουλάχιστον τις εσωτερικές ανάγκες από τη δική μας παραγωγή», τόνισε ο κ. Όρμπαν.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια