Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 6 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

6 Μαρτίου

Γεγονότα


Αθανάσιος Βασιλειάδης
1950-Διεξάγονται οι πρώτες εκλογές μετά τη σύσταση του νομού Πιερίας. Οι εκλογές, που έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση του Λαϊκού Κόμματος και την εντυπωσιακή άνοδο της ΕΠΕΚ, οδηγούν σε μια κυβέρνηση υπό τον Σοφοκλή Βενιζέλο. Ένας από τους βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος που καταφέρνει να επανεκλεγεί είναι ο Αθανάσιος Βασιλειάδης. Με την Πολιτική Ανεξάρτητη Παράταξη είναι υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, όμως δεν καταφέρνει να εκλεγεί.

1965-Με Βασιλικό Διάταγμα η περιοχή του Δήμου Κατερίνης ανακηρύσσεται ως τουριστικός τόπος. (Μακεδονικός Αγών 3-4-1965, σελ. 1).

1966-Τελούνται τα εγκαίνια της χειρουργικής μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής του Χαραλάμπους Ηλιάδη. (Μακεδονικός Αγών 13-3-1966, σελ. 1).

1971-Ιδρύθηκε Όμιλος Χιονοδρόμων από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Κατερίνης. (Νέα Εποχή, 6-3-1971, σελ. 4)

1976-Στις αρχαιρεσίες για το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας πρόεδρος εκλέγεται ο Νικ. Μανουτσόπουλος, αντιπρόεδρος ο Λεων. Τσιρόπουλος, γεν. γραμματέας ο Παρασκευάς Χαλεπλής, ταμίας ο Αθ. Χατζηαθανασίου, μέλη οι Κυρ. Ζάραλης, Νικ. Παπαδόπουλος, Νικ. Καμανατσής και αναπληρωματικά οι Αικατερίνη Μπίλλα και Ι. Κεραμιδάς. Εξελεγκτική Επιτροπή οι Εμμανουήλ Ιωαννίδης, Ευστ. Χατζηχιδήρογλου και Κων. Ζεϊμπέκης.  (Νέα Εποχή, 20-3-1976, σελ. 4)


1983-Ολοκληρώνεται στην Κατερίνη η διήμερη πρώτη πιερική πολιτιστική συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη δημιουργία βιβλιοθηκών, τις σχέσεις πολιτιστικών φορέων με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ενεργοποίηση των μελών πολιτιστικών συλλόγων του νομού. (Τα Νέα, 7-3-1983, σελ. 5).

2005-Η Μαρία Αρσένη, πρώην βουλευτίς Πιερίας και πρώην Νομάρχης Πιερίας, βρίσκεται μεταξύ των 60 πρώτων γυναικών που εκλέγονται στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. (Ελευθεροτυπία, 7-3-2005)


Έφυγαν

1972-Πεθαίνει σε ηλικία 57 ετών η φαρμακοποιός της Κατερίνης και πρώην δασκάλα στο σχολείο της Νέας Περιστάσεως και της Κατερίνης Δέσποινα Αναγνωστοπούλου. Καταγόταν από τη χιώτικη οικογένεια Ζυγομαλά. Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος διατηρούσε φαρμακείο στην Κατερίνη. Αφού εργάστηκε για λίγο ως δασκάλα, σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια άσκησε το επάγγελμα της φαρμακοποιού. Χρημάτισε πρόεδρος και ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας. (Μακεδονικός Αγών, 11-3-1972, σελ. 2)


Έγιναν κι αυτά


1955-Στις αρχαιρεσίες για το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης, ψηφίζουν οι 16 από τους 21 δικηγόρους. Ισοψηφούν οι Αβραάμ Τηγανάς και Λαυρέντιος Καζαντζίδης με 8 ψήφους. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στις 13/3. (Μακεδονικός Αγών, 7-3-1955, σελ. 4).

1966-Πρόεδρος της Ενώσεως Καπνοπαραγωγών Πιερίας “¨Ηλιος” εξελέγη ο Ανέστης Κοκτσίδης και της Ενώσεως Πυροπαθών Καταφυγίου ο Αλέκος Τσούφλιας, αντιπρόεδρος ο Ι. Καραλέκας, γεν. γραμματέας Δ. Τσιρέλλας, ταμίας Ι. Πρέπης, σύμβουλοι Ι. Τσίκρας, Ι. Παπακούζας, Αλ. Μπλάτζας. (Μακεδονικός Αγών, 6-3-1966, σελ. 1)

1970-Εγκαινιάζεται το Εθνικό Αγροτικό Νηπιοτροφείο Κολινδρού. (Νέα Εποχή, 7-3-1970, σελ. 4)

2014-Συλλαμβάνεται στην Κατερίνη ένα ζεύγος Ρομά για αρπαγή βρέφους, ενώ ερευνάται σύνδεση της υπόθεσης με εκείνη της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα. (Ολύμπιο Βήμα, 8-3-2014)




Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.