HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 6 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

6 Μαρτίου

Γεγονότα


Αθανάσιος Βασιλειάδης
1950-Διεξάγονται οι πρώτες εκλογές μετά τη σύσταση του νομού Πιερίας. Οι εκλογές, που έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση του Λαϊκού Κόμματος και την εντυπωσιακή άνοδο της ΕΠΕΚ, οδηγούν σε μια κυβέρνηση υπό τον Σοφοκλή Βενιζέλο. Ένας από τους βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος που καταφέρνει να επανεκλεγεί είναι ο Αθανάσιος Βασιλειάδης. Με την Πολιτική Ανεξάρτητη Παράταξη είναι υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, όμως δεν καταφέρνει να εκλεγεί.

1965-Με Βασιλικό Διάταγμα η περιοχή του Δήμου Κατερίνης ανακηρύσσεται ως τουριστικός τόπος. (Μακεδονικός Αγών 3-4-1965, σελ. 1).

1966-Τελούνται τα εγκαίνια της χειρουργικής μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής του Χαραλάμπους Ηλιάδη. (Μακεδονικός Αγών 13-3-1966, σελ. 1).

1971-Ιδρύθηκε Όμιλος Χιονοδρόμων από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Κατερίνης. (Νέα Εποχή, 6-3-1971, σελ. 4)

1976-Στις αρχαιρεσίες για το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας πρόεδρος εκλέγεται ο Νικ. Μανουτσόπουλος, αντιπρόεδρος ο Λεων. Τσιρόπουλος, γεν. γραμματέας ο Παρασκευάς Χαλεπλής, ταμίας ο Αθ. Χατζηαθανασίου, μέλη οι Κυρ. Ζάραλης, Νικ. Παπαδόπουλος, Νικ. Καμανατσής και αναπληρωματικά οι Αικατερίνη Μπίλλα και Ι. Κεραμιδάς. Εξελεγκτική Επιτροπή οι Εμμανουήλ Ιωαννίδης, Ευστ. Χατζηχιδήρογλου και Κων. Ζεϊμπέκης.  (Νέα Εποχή, 20-3-1976, σελ. 4)


1983-Ολοκληρώνεται στην Κατερίνη η διήμερη πρώτη πιερική πολιτιστική συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη δημιουργία βιβλιοθηκών, τις σχέσεις πολιτιστικών φορέων με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ενεργοποίηση των μελών πολιτιστικών συλλόγων του νομού. (Τα Νέα, 7-3-1983, σελ. 5).

2005-Η Μαρία Αρσένη, πρώην βουλευτίς Πιερίας και πρώην Νομάρχης Πιερίας, βρίσκεται μεταξύ των 60 πρώτων γυναικών που εκλέγονται στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. (Ελευθεροτυπία, 7-3-2005)


Έφυγαν

1972-Πεθαίνει σε ηλικία 57 ετών η φαρμακοποιός της Κατερίνης και πρώην δασκάλα στο σχολείο της Νέας Περιστάσεως και της Κατερίνης Δέσποινα Αναγνωστοπούλου. Καταγόταν από τη χιώτικη οικογένεια Ζυγομαλά. Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος διατηρούσε φαρμακείο στην Κατερίνη. Αφού εργάστηκε για λίγο ως δασκάλα, σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια άσκησε το επάγγελμα της φαρμακοποιού. Χρημάτισε πρόεδρος και ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας. (Μακεδονικός Αγών, 11-3-1972, σελ. 2)


Έγιναν κι αυτά


1955-Στις αρχαιρεσίες για το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης, ψηφίζουν οι 16 από τους 21 δικηγόρους. Ισοψηφούν οι Αβραάμ Τηγανάς και Λαυρέντιος Καζαντζίδης με 8 ψήφους. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στις 13/3. (Μακεδονικός Αγών, 7-3-1955, σελ. 4).

1966-Πρόεδρος της Ενώσεως Καπνοπαραγωγών Πιερίας “¨Ηλιος” εξελέγη ο Ανέστης Κοκτσίδης και της Ενώσεως Πυροπαθών Καταφυγίου ο Αλέκος Τσούφλιας, αντιπρόεδρος ο Ι. Καραλέκας, γεν. γραμματέας Δ. Τσιρέλλας, ταμίας Ι. Πρέπης, σύμβουλοι Ι. Τσίκρας, Ι. Παπακούζας, Αλ. Μπλάτζας. (Μακεδονικός Αγών, 6-3-1966, σελ. 1)

1970-Εγκαινιάζεται το Εθνικό Αγροτικό Νηπιοτροφείο Κολινδρού. (Νέα Εποχή, 7-3-1970, σελ. 4)

2014-Συλλαμβάνεται στην Κατερίνη ένα ζεύγος Ρομά για αρπαγή βρέφους, ενώ ερευνάται σύνδεση της υπόθεσης με εκείνη της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα. (Ολύμπιο Βήμα, 8-3-2014)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια