Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κραυγή αγωνίας από το προσωπικό των νοσοκομείων: “Αποδεκατιζόμαστε”! – 61 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί ήδη από τον ιό – Εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία εισπράττουν μόνο … “χειροκρότημα”!

Σε 61 ανέρχεται σήμερα ο αριθμός των υγειονομικών υπαλλήλων (γιατρών και νοσηλευτών) που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα στα νοσοκομεία Αττικό και Αλεξάνδρα, καθώς και σ’ αυτά της Πρέβεζας και της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το 12% των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα. Την ίδια στιγμή περίπου 300 είναι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, αναμένεται ακόμη το αποτέλεσμα της εξέτασης αρκετών δειγμάτων.

Παράλληλα ενώ σε ορισμένα νοσοκομεία ακολουθείται η τακτική του επταήμερου κατ’ οίκον περιορισμού για όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα, σε άλλα -κατόπιν και των τελευταίων οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)- οι εργαζόμενοι παραμένουν στο πόστο τους εφόσον βέβαια δεν έχουν συμπτώματα.

Όπως καταγγέλλεται μάλιστα, σε ορισμένα νοσοκομεία, ενώ το προσωπικό που έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα ζητάει να τεθεί σε καραντίνα, οι διοικήσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το αρνούνται.Ταυτόχρονα, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δεν γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα. “Αυτό είναι επικίνδυνο. Αποδεκατιζόμαστε” λέει ο πρόεδρος των εργαζόμενων Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ακόμη τον αυξημένο κίνδυνο λόγω και του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν εφεδρείες αφού όλες οι ίδιες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν ανακληθεί, να μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς επαρκές προσωπικό, ενώ τέλος, επαναλαμβάνει την έκκληση για προμήθεια υγειονομικού υλικού, το οποίο όπως λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, είναι ελλιπές.
΄

Πηγή: documentonews.gr


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.