HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νεκρός 79χρονος στην Κοζάνη – 44 τα θύματα στη χώρα

Τον έκτο νεκρό από τον κορονοϊό μετρά η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 79χρονο που νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο άτυχος άντρας από την περιοχή της Εορδαίας κατέληξε τα ξημερώματα.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκαν 5 ακόμη καταγεγραμμένοι θάνατοι στην Ελλάδα και 43 συνολικά στη χώρα. Με τον θάνατο του 79χρονου, οι νεκροί ανέρχονται σε 44.


Η μέση ηλικία, σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, είναι τα 71 έτη, με 32 άνδρες και 11 γυναίκες στους νεκρούς. Οι περισσότεροι, άνω του 90%, είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω. Παράλληλα, έχουν διενεργηθεί ως σήμερα 15.961 εργαστηριακά τεστ.

Στο μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Πάσχα να γίνουν λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και οι Ιεροί Ναοί να μην είναι ανοιχτοί στους πιστούς, άφησε ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι εφέτος θα κάνουμε Ανάσταση στα σπίτια μας λόγω κορονοϊού.

Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, εκτιμώντας ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώνεται στα μέτρα και τις υποδείξεις των ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει πιο αυστηρός έλεγχος στους αυτοκινητόδρομους την περίοδο του Πάσχα, με ισχυρή παρουσία της ΕΛΑΣ στα διόδια προκειμένου να ελεγχθεί ότι δεν πραγματοποιούνται άσκοπες μετακινήσεις.

Όσο για το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων που «καίει» χιλιάδες μαθητές και γονείς, όλα είναι ανοιχτά, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν εξετάζει μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια