Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 8 Μαρτίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

8 Μαρτίου

Γεγονότα

1822-Κηρύσσεται Επανάσταση στο Λειβάδι Ολύμπου. Δύναμη από 300 επαναστάτες υπό τους Κασομούλη, Διαμαντή και Ντίτζια επιχειρεί να καταλάβει από τους Τούρκους το οχυρό του Κολινδρού Πιερίας. Με την ενέργεια αυτή απλώνεται η Επανάσταση και στην περιοχή Ολύμπου.

1953-Τελούνται στο προαύλιο του Α΄  Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης τα αποκαλυπτήρια προτομής για την ηρωική δασκάλα Σοφία Ευθυμίου, θύμα του εμφυλίου.  (Μακεδονικός Αγών, 15-3-1953, σελ. 1)


1964-Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης εκλέγεται ο Αθανάσιος Κούλας στις επαναληπτικές εκλογές. (Μακεδονικός Αγών, 24-3-1964, σελ. 4)

1987-Στις επαναληπτικές εκλογές που διεξάγονται στην Κοινότητα Φωτεινών, πρόεδρος εκλέγεται ο Ιωάννης Σκούμπας, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με 312 ψήφους έναντι 284 για τον Β. Μυρωτή. (Ολύμπιο Βήμα, 10-3-1987)


Έφυγαν

Κωνσταντίνος Παπαθανασίου
1961-Πεθαίνει σε ηλικία 60 ετών ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου του Αθανασίου, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος της Κοινότητας Λόφου στα 1954-55.(Χρυσάφη, Φωτεινή. Λόφος Πιερίας Αναδρομή στις ρίζες και στον τόπο. Εκδόσεις Μάτι, 2014) και μετά ως γραμματέας της ίδιας Κοινότητας ως τον θάνατό του.  (Μακεδονικός Αγών, 12-3-1961, σελ. 4.)

2007-Την τελευταία της πνοή αφήνει η δασκάλα Σταυρούλα Λατινοπούλου – Κομψελίδου από τον Κολινδρό, η οποία εργάστηκε στα δημοτικά σχολεία της Καστανιάς και στο 1ο και 2ο του Κολινδρού. (Κολινδρινά Νέα, 9-3-2007)


Έγιναν κι αυτά

1978-Ο υπουργός Εργασίας Κωνσταντίνος Λάσκαρης επισκέπτεται την Κατερίνη.(Μακεδονικός Αγών, 11-3-1978, σελ. 1)

1999-Στο λιμάνι της Γρίτσας αποβιβάζονται Αμερικανοί πεζοναύτες που επιβαίνουν σε άρματα μάχης και στρατιωτικά τζιπ, στο πλαίσιο ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής άσκησης. (Τα Νέα, 9-3-1999, σελ. 5)Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.