Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ποιοι θα πάρουν τα 800 ευρώ – Δυνατότητα να καταβληθεί το δώρο Πάσχα μαζί με το επίδομα αδείας

Το τρίτο πακέτο οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό ανακοίνωσαν την Παρασκευή (20/03) οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης σημείωσε αρχικά στη δική του τοποθέτηση ότι, «τα νέα, θετικά δεδομένα που προέκυψαν από την επιτυχία της κυβέρνησης να ενταχθεί σε καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης, μας δίνει τη δυνατότητα, πάντα προσεχτικά, υπεύθυνα και απόλυτα μελετημένα, να διευρύνουμε το δίχτυ της κοινωνικής και οικονομικής μας παρέμβασης υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων».

Και εξήγησε: «Δυνατότητα της υποβολής των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους, για τους εργοδότες που πλήττονται και μειώνεται σημαντικά ο τζίρος τους.

Ως έκτακτο μέτρο, για τους εργοδότες που μειώνεται σημαντικά ο τζίρος τους, δίνουμε τη δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο καθεστώς της αναστολής της εργασιακής τους σύμβασης, γίνονται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζούμενη επί του συνολικού ονομαστικού τους μισθού».

Συγκεκριμένα:

  • Όσες επιχειρήσεις πλήττονται σημαντικά από τις συνέπειες του κορονοϊού και για να προσαρμοστούν οι λειτουργικές τους ανάγκες στο δυσμενές περιβάλλον, θα μπορούν με απόφασή τους να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών και μόνο.
  • Το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για ένα μήνα, εφόσον δεν έχουν βελτιωθεί οι σημερινές συνθήκες.
  • Το μέτρο αυτό είναι απολύτως προσωρινό, έκτακτο και αναγκαίο, για την προστασία της δημόσιας υγείας, τη συγκράτηση των απολύσεων και την παρεμπόδιση των καταχρηστικών πρακτικών.
  • «Για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου αυτού, η οποιαδήποτε απόλυση στην οποία θα προχωρήσει θα είναι άκυρη», εξήγησε ο κ. Βρούτσης.

Και συνέχισε: «Ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό συμβάσεων εργασίας, με το ίδιο καθεστώς», για να επισημάνει: «Ο εργαζόμενος, για να λάβει την οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει να δηλώσει ηλεκτρονικά ότι έχει ανασταλεί η σύμβασή του».

«Δικαιούχοι της ενίσχυσης των 800 ευρώ, είναι και όσοι έμειναν χωρίς εργασία από 1/3», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Τέλος, σημείωσε: «Το δώρο του Πάσχα, για να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις, τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να το καταβάλουν στο σύνολό του το καλοκαίρι, μαζί με το επίδομα αδείας».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Βρούτση:

Πηγή

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.