HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ποιοι θα πάρουν τα 800 ευρώ – Δυνατότητα να καταβληθεί το δώρο Πάσχα μαζί με το επίδομα αδείας

Το τρίτο πακέτο οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό ανακοίνωσαν την Παρασκευή (20/03) οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης σημείωσε αρχικά στη δική του τοποθέτηση ότι, «τα νέα, θετικά δεδομένα που προέκυψαν από την επιτυχία της κυβέρνησης να ενταχθεί σε καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης, μας δίνει τη δυνατότητα, πάντα προσεχτικά, υπεύθυνα και απόλυτα μελετημένα, να διευρύνουμε το δίχτυ της κοινωνικής και οικονομικής μας παρέμβασης υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων».

Και εξήγησε: «Δυνατότητα της υποβολής των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους, για τους εργοδότες που πλήττονται και μειώνεται σημαντικά ο τζίρος τους.

Ως έκτακτο μέτρο, για τους εργοδότες που μειώνεται σημαντικά ο τζίρος τους, δίνουμε τη δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο καθεστώς της αναστολής της εργασιακής τους σύμβασης, γίνονται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζούμενη επί του συνολικού ονομαστικού τους μισθού».

Συγκεκριμένα:

  • Όσες επιχειρήσεις πλήττονται σημαντικά από τις συνέπειες του κορονοϊού και για να προσαρμοστούν οι λειτουργικές τους ανάγκες στο δυσμενές περιβάλλον, θα μπορούν με απόφασή τους να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών και μόνο.
  • Το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για ένα μήνα, εφόσον δεν έχουν βελτιωθεί οι σημερινές συνθήκες.
  • Το μέτρο αυτό είναι απολύτως προσωρινό, έκτακτο και αναγκαίο, για την προστασία της δημόσιας υγείας, τη συγκράτηση των απολύσεων και την παρεμπόδιση των καταχρηστικών πρακτικών.
  • «Για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου αυτού, η οποιαδήποτε απόλυση στην οποία θα προχωρήσει θα είναι άκυρη», εξήγησε ο κ. Βρούτσης.

Και συνέχισε: «Ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό συμβάσεων εργασίας, με το ίδιο καθεστώς», για να επισημάνει: «Ο εργαζόμενος, για να λάβει την οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει να δηλώσει ηλεκτρονικά ότι έχει ανασταλεί η σύμβασή του».

«Δικαιούχοι της ενίσχυσης των 800 ευρώ, είναι και όσοι έμειναν χωρίς εργασία από 1/3», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Τέλος, σημείωσε: «Το δώρο του Πάσχα, για να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις, τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να το καταβάλουν στο σύνολό του το καλοκαίρι, μαζί με το επίδομα αδείας».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Βρούτση:





Πηγή





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια