Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Διαχείριση ασθενούς με Άνοια, Επιληπτικού και Εγκεφαλικού Επεισοδίου την Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

H Νευρολόγος Ψυχίατρος και διευθύντρια της Α΄Νευρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. κ. Μάγδα Τσολάκη, ο Νευρολόγος και Αναπληρωτής καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Θωμάς Τέγος και η Νευρολόγος Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κ. Μάρθα Σπηλιώτη είναι οι επίσημοι ομιλητές και καλεσμένοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020.

Τα θέματα που θα διαπραγματευτούν με το κοινό της Σχολής είναι:
• «Η Διαχείριση της καθημερινότητας του ασθενούς με Άνοια» από την κ. Μάγδα Τσολάκη.
• «Η Διαχείριση Ισχαιμικού – Εγκεφαλικού Επεισοδίου» από τον κ. Θωμά Τέγο.
• «Η Διαχείριση Επιληπτικού Επεισοδίου» από την κ. Μάρθα Σπηλιώτη.

Η άνοια είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε διαταραχή της καθημερινής λειτουργικότητας. Τα ελλείμματα στη μνήμη, η δυσκολία στην κατανόηση και την παραγωγή του λόγου, η διαταραχή στη συγκέντρωση, η δυσκολία στον προσανατολισμό στον χώρο και στον χρόνο δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή τόσο των ασθενών όσο και των οικογενειών τους. Τα νοητικά ελλείμματα οδηγούν σε έλλειψη αυτοεκτίμησης, κοινωνική απόσυρση, άγχος και κατάθλιψη. Η συναισθηματική επιβάρυνση οδηγεί σε περαιτέρω έκπτωση των νοητικών λειτουργιών και επιδείνωση της καθημερινής λειτουργικότητας και έτσι τα άτομα μπαίνουν σε ένα φαύλο κύκλο νοητικής έκπτωσης και συναισθηματικής επιβάρυνσης. Ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από άνοια υπολογίζεται σήμερα στα 50 εκατομμύρια και αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 έως το 2050. Στην Ελλάδα, υπάρχουν σήμερα 200.000 ασθενείς με άνοια ενώ μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 600.000.

Η Εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00

Η καθηγήτρια Μάγδα Τσολάκη,

• Διαθέτει κλινική και νοσοκομειακή πείρα 40 ετών.
• Από το 2010 έως σήμερα υπηρετεί ως καθηγήτρια και από το 2017 ως διευθύντρια στην Α΄ Νευρολογική Κλινική του Π.Ν ΑΧΕΠΑ του ΑΠΘ.
• Εχει παρουσιάσει περισσότερες από 531 ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια, 466 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, 285 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά περιοδικά, και πάνω από 450 (367 στο Pubmed) δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, με συνολικό Impact Factor=2266,280, h-index=67 και αναφορές >20961.
• Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer (1995) καθώς και πρόεδρος και ιδρύτρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer (2007), η οποία με τη σειρά της είναι μέλος της Alzheimer Europe και της Alzheimer Disease International, ενώ επιμελείται και της εκδόσεως του περιοδικού της Ομοσπονδίας.
• Στο κοινωνικό της έργο περιλαμβάνονται περισσότερες από 516 εκδηλώσεις σε ευρύ κοινό.
• Είναι επιστημονικά υπεύθυνη των δύο Μονάδων Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer με > από 50 άτομα προσωπικό και πάνω από 8.000 μέλη. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών Ερευνητικών προγραμμάτων και κλινικών μελετών στο τομέα της Άνοιας, όπως ICTUS, EDAR, ΕΝΙR, DESCRIPA, AddNeuroMed, PharmaCog, NILVAD, AD-Gaming, BIOMARK-ARD, I-connect, Bridge, Sincala, Story2Remember, Snoezelen, VREDA, VERN, Modiag, Recage, RADAR, EMIF, Tab-Cat-Pilot, EOAD.
• Είναι μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 10 εγγονών.

Ο Αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας στον Τομέα Νευροεπιστημών κ. Θωμάς Τέγος οργάνωσε και λειτουργεί:
• το ειδικό ιατρείο Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ,
• το ιατρείο της τοξίνης της αλλαντίασης
• Από το έτος 2013 επιτελεί συνεχές κλινικό έργο στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας των ασθενών με οξέα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.
• Συμμετέχει στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής του 11ου και 12ου εξαμήνου.
• Ο κ. Τέγος συμμετέχει σε εννέα μετεκπαιδευτικά προγράμματα ενώ έχει λάβει Έπαινον Αριστείας στην Διδασκαλία της Σχολής Επιστημών Υγείας για το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
• Συνεισέφερε σε τρία MSc degrees και ένα PhD degree στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
• Είναι μέλος οκτώ επιστημονικών εταιρειών και δυο κοινωνικών.
• Είναι συγγραφέας 16 επιστημονικών εργασιών και συμμετείχε ως συγγραφέας σε 40 άλλες εργασίες.

H Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας στην Α’ Νευρολογική Κλινική Α.Π.Θ του Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κ. Μάρθα Σπηλιώτη θα εισηγηθεί το θέμα «Η Διαχείριση Επιληπτικού Επεισοδίου»
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.