HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παρέμβαση του ΕΣΡ για βίντεο του Alpha για το προσφυγικό – Μετέδωσε γεγονότα του 2015 ως τωρινά

Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκάλεσαν καταγγελίες τηλεθεατών για πρόσφατο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha αναφερόμενος στο προσφυγικό.

Πρόκειται για βίντεο, το οποίο προβλήθηκε την 1η Μαρτίου του 2020 στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και σύμφωνα με τις καταγγελίες προβλήθηκαν πλάνα αρχείου για τωρινά.

Πιο συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, σύμφωνα με τις καταγγελίες έπαιξαν εικόνες από επεισόδια που είχαν συμβεί το 2015 και όχι το 2020.

Ειδικότερα, το βίντεο αφορούσε επεισόδια του 2015 στα σύνορα Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας, τα οποία φέρονται να παρουσιάστηκαν ως συμβάντα του 2020 στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας.



Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

Με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020).

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια