Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μετανάστες τα είπαν όλα στο BBC για τον υβριδικό πόλεμο του Ερντογάν: Οι Τούρκοι μας είπαν να περάσουμε τα σύνορα! (VIDEO)

Μετανάστες που βρίσκονται στον Εβρο μίλησαν στο BBC και υποστήριξαν πως οι τουρκικές αρχές τους πήγαν στο σημείο και τους είπαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα!

Η κάμερα του BBC και ο δημοσιογράφος Τζόναθ Φίσερ συνάντησε μετανάστες στον Εβρο, συνομίλησε μαζί τους και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Ήρθαμε στα σύνορα με το λεωφορείο. «Οι τουρκικές Αρχές μας έφεραν εδώ και μας είπαν να περάσουμε. Κόψαμε το αγκαθωτό συρματόπλεγμα και περάσαμε» λέει χαρακτηριστικά ένας μετανάστης.«Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της, ενισχύοντάς τα, προκειμένου να εμποδίσει τη μαζική είσοδο των ανθρώπων, κάτι που οδήγησε σε επεισόδια βίας στα συνοριακά περάσματα», αναφέρει το BBC, ενώ προσθέτει στο ρεπορτάζ πως χιλιάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί απελπισμένοι να περάσουν από την Τουρκία στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας πως ανοίγει τα σύνορα.

Ο δημοσιογράφος του BBC συνάντησε μία ομάδα Αφγανών που όπως υποστηρίζει κατάφερε να κόψει το αγκαθωτό σύρμα να περάσει στο ελληνικό έδαφος(!). «Ήρθαμε στα σύνορα με το λεωφορείο. Οι τουρκικές Αρχές μας έφεραν εδώ και μας είπαν να περάσουμε. Κόψαμε το αγκαθωτό συρματόπλεγμα και περάσαμε».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μίας δεύτερης ομάδας μεταναστών από το Κόνακρι της Γουϊνέας, που επίσης είχε περάσει τα σύνορα, τα μέλη της ανέφεραν στο BBC «δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα, θέλουμε να πάμε στη Γερμανία. Θέλουμε μία καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας, γι’ αυτό περάσαμε τα σύνορα».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος του BBC συνομίλησε με μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι, η συζήτηση όμως διακόπηκε καθώς εμφανίστηκε ένα βαν της ελληνικής αστυνομίας και προσήγαγε των μετανάστες.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου πού θα τους μεταφέρουν, ένας αστυνομικός του απάντησε «στο αστυνομικό τμήμα». Ωστόσο ο δημοσιογράφος σχολίασε το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ το βαν δεν είχε πινακίδες. Μάλιστα για το περιστατικό, ο Βρετανός δημοσιογράφος ρώτησε την επόμενη ημέρα τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο αν αυτή είναι προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται. Ο ΥΠΕΘΑ απάντησε «κατά τη γνώμη μου, φυσιολογική διαδικασία για μία χώρα είναι να φυλάει τα σύνορά της».

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.