HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τέλος εποχής: Ο Bill Gates αποχώρησε οριστικά από τη Microsoft

Ο Bill Gates με μια ανακοίνωσή του στο Linkedin ενημέρωσε ότι αποσύρεται από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, για να επικεντρωθεί περισσότερο στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.

Ο Gates θα αποχωρήσει και από το συμβούλιο της Berkshire Hathaway (του Warren Buffett) στο οποίο βρίσκεται από το 2004.

«Αποφάσισα να αποσυρθώ από τα συμβούλια και των δύο εταιρεών, για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές προτεραιότητες, ανάμεσά τους η παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη, η εκπαίδευση και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», εξήγησε ο συνιδρυτής της Microsoft.

«Σε ό,τι αφορά τη Microsoft, η αποχώρηση από το συμβούλιο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει απομάκρυνση από την εταιρεία. Η Microsoft θα είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της ζωής μου και θα συνεχίσω να συζητώ με τον Satya Nadella (σ.σ. τον CEO της Microsoft) και την τεχνική ηγεσία, για να βοηθώ στη διαμόρφωση του οράματος και την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της εταιρείας», είπε ακόμη ο Gates εξηγώντας την απόφασή του.

Ο Bill Gates ίδρυσε τη Microsoft το 1975 μαζί με τον Paul Allen, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2008. Ο Gates ήταν CEO της εταιρίας μέχρι το 2000, όταν ανέλαβε ο Steve Ballmer. Ο Satya Nadella, ο σημερινός CEO της εταιρείας, είναι στη θέση από το 2014.

Ο Gates ήταν επικεφαλής του συμβουλίου της εταιρείας έως το 2014, αλλά από το 2008 είχε αρχίσει να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του ιδίου και της συζύγου του.

Η πλήρης ανάρτηση του Bill Gates στο linkedin έχει ως εξής:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια