HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΟΗΕ: Η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα στο προσφυγικό

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε σήμερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσφέρουν περισσότερους πόρους και υποστήριξη στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων από τη Συρία και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής.

«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος της ΕΕ, έτσι η πρωταρχική πηγή στήριξής της είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Φίλιππο Γκράντι. «Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα απ' αυτό. Είναι πολύ ξεκάθαρο».

Οι συνθήκες στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, όπου από την Κυριακή έχουν φθάσει τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι, «είναι πραγματικά απαράδεκτες», πρόσθεσε ο Γκράντι.

Ο Γκράντι κάλεσε επίσης τις χώρες να σταματήσουν «να φιλονικούν» και να εξετάσουν τις αιτίες αυτής της μετακίνησης ανθρώπων.

«Ειλικρινά, αντί να φιλονικούν για το ποιος θα πάρει ποιον ή μάλλον για το ποιος δεν θα πάρει ποιον, επειδή αυτή είναι η κύρια φιλονικία, τα κράτη θα πρέπει να δουν τα αίτια στη ρίζα αυτής της κατάστασης», πρόσθεσε λέγοντας πως λίγοι --εάν υπάρχουν καθόλου-- από τους ανθρώπους που φθάνουν τώρα στα σύνορα της Ελλάδας προέρχονται πράγματι από τη βορειοδυτική Συρία, όπου οι μάχες έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Γκράντι επαίνεσε την Τουρκία, η οποία ήδη φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατ. σύρους πρόσφυγες, λέγοντας πως είναι «πολύ καλή» στη φιλοξενία της.



Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια