Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κατεδάφιση του επικινδύνως ετοιμόρροπου τμήματος της περίφραξης στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο

Σε εργασίες κατεδάφισης τμήματος της περίφραξης στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης προχώρησαν σήμερα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας λαμβάνοντας υπόψη την επιτόπια αυτοψία και έκθεση της τριμελούς επιτροπής «περί επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιτόπια αυτοψία και έκθεση που προηγήθηκε, τμήματα της περίφραξης είχαν ήδη αποφλοιωθεί και καταρρεύσει με αποτέλεσμα η υφιστάμενη κατάστασή της, να χαρακτηρίζεται ομόφωνα από την επιτροπή ως επικινδύνως ετοιμόρροπη τόσο από δομικής, όσο και από στατικής άποψης δυνάμει του Π.Δ.13.04.1929 «Περί Επικινδύνων Οικοδομών» καθώς και σχετικών άρθρων του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας (ΦΕΚ 580Δ/1999).

«Η υφιστάμενη κατάσταση της κατασκευής υποδηλώνει την παντελή έλλειψη συντήρησής της έναντι των αρχικών εκφυλιστικών, στη δομή αυτού, φαινόμενων, την από δομικής άποψης αλλοίωση των υλικών κατασκευής του και τη μη συμμόρφωσή του με τους όρους που καθορίζονται από τους ισχύοντες κανονισμούς» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση αυτοψίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, με ενέργειες του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και μέριμνα των αρμόδιων φορέων (Υπηρεσία Δόμησης και Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Κατερίνης, Αστυνομία κ.α), ολοκληρώθηκε σήμερα η πλήρης κατεδάφιση των προαναφερθέντων τμημάτων του τοιχίου, τα οποία έχουν υποστεί μετακίνηση (απόκλιση από την κατακόρυφο) ικανοποιώντας, έτσι και ένα πάγιο αίτημα των δημοτών και των αθλητικών συλλόγων του τόπου.


Η κατεδάφιση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου έλαβαν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με την σήμανση του χώρου, καθώς και με την εφαρμογή προσωρινών ρυθμίσεων της κυκλοφορίας.

«Έχοντας υψηλά το αίσθημα ευθύνης στους πολίτες και ειδικά στα παιδιά μας που αθλούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου υλοποιούμε άμεσα την απόφαση εκτέλεσης κατεδάφισης της περίφραξης. Παράλληλα, επενδύουμε στον αθλητισμό και την παιδεία και θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε αυτούς τους άξονες κατά προτεραιότητα. Σας υπενθυμίζω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν στην κατεύθυνση ανακατασκευής του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης, ενώ στο εσωτερικό του, κάτω από την κερκίδα θα υλοποιηθούν βελτιωτικές παρεμβάσεις και θα δοθεί έμφαση στη διαρκή καθαριότητα των εγκαταστάσεων» σημείωσε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που συνεχίζονται στο πίσω μέρος του γηπέδου του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, στο χώρο που διαμορφώνεται για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων και για τους περιπατητές, όπου προανήγγειλε ότι θα τοποθετηθεί και ένα «πάρκο τσέπης», ένα υπαίθριο γυμναστήριο ουσιαστικά, καθώς και δύο μεγάλες ευθείες με ταρτάν για ανοίγματα, ενώ σταδιακά θα γίνει και αγορά αθλητικών οργάνων.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.