Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορωνοϊός: Πέθανε ο πρώτος σκύλος που είχε βρεθεί θετικός στον ιό

Την είδηση του θανάτου του πρώτου σκύλου που είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό μεταδίδουν σήμερα τα κινεζικά ΜΜΕ, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποθεραπεία του σε νοσοκομείο και ενώ είχε μόλις βρεθεί αρνητικός στον ιό.

Πρόκειται για έναν σκύλο στο Χονγκ Κονγκ, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος εμφανιζόταν να έχει αναρρώσει από τον ιό και είχε μάλιστα επιστρέψει στο σπίτι και στην ιδιοκτήτριά του, μόλις το περασμένο Σάββατο.

Η ιδιοκτήτριά του ήταν μία 60χρονη γυναίκα, επίσης φορέας του ιού, η οποία, σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, ενημέρωσε τις Αρχές ότι ο σκύλος της απεβίωσε στις 16 Μαρτίου.

Ωστόσο, δεν τους επέτρεψε να κάνουν νεκροψία-νεκροτομή, για να διαπιστώσουν την ακριβή αιτία θανάτου.

Η ίδια είχε επίσης πρόσφατα αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Ο σκύλος, ράτσας Πομεράνιαν, βρισκόταν σε καραντίνα από τις 26 Φεβρουαρίου, όταν η κηδεμόνας του χρειάστηκε να νοσηλευθεί εφόσον νόσησε από τον κορωνοϊό. Επαναλαμβανόμενα τεστ με δείγματα που λήφθηκαν από το στόμα αλλά και τη μύτη του σκύλου έδειξαν ότι το ζώο ήταν «ασθενώς θετικός» στον κορωνοϊό, δήλωσαν οι αρχές του Χονγκ Κονγκ.

Αρχικά, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ είχε δηλώσει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων μπορεί να οφείλονταν σε «περιβαλλοντική μόλυνση» και όχι σε λοίμωξη. Αλλά σε ενημέρωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι είχε συμβουλευτεί τους τοπικούς εμπειρογνώμονες δημόσιας υγείας καθώς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο σκύλος είχε στην πραγματικότητα λοίμωξη χαμηλού επιπέδου και στο «ότι είναι πιθανό να πρόκειται για περίπτωση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε ζώο».

Την περασμένη Πέμπτη, η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι αλληλουχίες του DNA του ιού που συλλέχθηκαν από τον σκύλο ήταν «πολύ παρόμοιες» με δείγματα που συλλέχθηκαν από ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από τον ιό με τους οποίους το ζώο είχε έρθει σε επαφή. Αυτό δείχνει ότι «ο ιός πιθανώς μπορεί να εξαπλωθεί από ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό στα σκυλιά». Ο σκύλος δεν έδειξε συμπτώματα και θα διεξαχθούν περαιτέρω εξετάσεις αίματος.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.