Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Δήμος Κατερίνης: Νέα δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας κλιμακώνονται οι ενέργειες του Δήμου Κατερίνης για την ενίσχυση της πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19, και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσής του», πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τα προληπτικά μέτρα προστασίας εργαζομένων του Δήμου Κατερίνης και των πολιτών, την οποία συντόνισαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Λιακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιαλός, ενώ παρέστησαν οι προϊστάμενοι του συνόλου των Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.

Προς την κατεύθυνση αυτή και σε συνέχεια  της λήψης εκτεταμένων μέτρων για την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών χώρων και δομών, καθώς επίσης και την αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, αποφασίστηκε και έγιναν ήδη απολυμάνσεις στο Δημαρχείο, ενώ υιοθετήθηκε ευρεία χρήση μέτρων προφύλαξης (αντισηπτικά κ.α.) στους χώρους υποδοχής κοινού από εργαζόμενους και πολίτες. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι «όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε και την ατομική ευθύνη και χωρίς πανικό, να εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και προφύλαξης».

Επιπλέον, έχει αποσταλεί στο προσωπικό από τον Ειδικό Ιατρό Εργασίας του Δήμου Κατερίνης, Ιωάννη Παντελίδη ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για την πρόληψη μετάδοσης του ιού, καθώς και για τους τρόπους προστασίας εργαζομένων και δημοτών, ενώ πραγματοποιήθηκαν  ήδη  δύο ενημερωτικές ομιλίες στο Δημαρχείο, στο αμαξοστάσιο αντίστοιχα και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Παράλληλα, στα σχολικά συγκροτήματα παρότι αυτή την περίοδο παραμένουν κλειστά, με μέριμνα των σχολικών επιτροπών του Δήμου Κατερίνης και στο πλαίσιο των υποδείξεων και αποφάσεων των συναρμόδιων υπουργείων και των επίσημων επιστημονικών φορέων θα γίνει απολύμανση και γενική καθαριότητα των μονάδων από τις σχολικές καθαρίστριες.

Η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού ενημερώνει για τον τηλεφωνικό αριθμό 1135, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για κάθε σχετική με τον κορωνοϊό πληροφορία.

Μπαράζ ενημέρωσης με σκοπό την πληροφόρηση όλων των δημοτών για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τις υποδείξεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης και των αρμόδιων επιστημονικών φορέων είναι σε εξέλιξη, στα social media και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.katerini.gr

Τέλος, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος απευθύνει για ακόμη μία φορά έκκληση στους δημότες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και να περιορίσουν την επίσκεψή τους σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος: «Με υπευθυνότητα, με τη συνδρομή των συνεργατών και του προσωπικού, ο Δήμος Κατερίνης είναι δίπλα στους πολίτες και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Με τη συνεργασία όλων μας, στόχος είναι να λειτουργήσουν τα μέτρα που λαμβάνουμε όλοι από κοινού συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας».


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.