HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Φ.Μπαραλιάκος: αποκαθίσταται άλλη μια αδικία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποκαθιστά μια αδικία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρει το επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχώνκαι μάλιστα για πρώτη φορά αφορολόγητο και ακατάσχετο, και με αναδρομική ισχύ από το 2018. 


Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες από την αρχή του χρόνου ώστε το σχετικό ποσό να δεσμευτεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2020, αίροντας έτσι έναν ανάλγητο παραλογισμό που είχε επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρώντας τους συμπολίτες μας των πιο δυσπρόσιτων και ευάλωτων γεωγραφικών περιοχών τα τελευταία δυο χρόνια. 

Η Κυβέρνηση φροντίζει για την καταβολή του επιδόματος και για τα προηγούμενα δυο χρόνια που δεν είχε πληρωθεί. Ειδικότερα: 
• Για τους δικαιούχους του 2018 αναμένεται η υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ και σύντομα μετά τη δημοσίευσή της θα προχωρήσει η αντίστοιχη καταβολή. 
• Για τους δικαιούχους του 2019 και 2020 η υποβολή αιτήσεων στην αντίστοιχη πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ αναμένεται να ανοίξει κατά το προσεχές διάστημα, όπου και θα δοθούν περαιτέρω αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση, τα κριτήρια, και την καταληκτική προθεσμία. 

Οι κοινότητες της Πιερίας που εμπίπτουν στο ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών και οι κάτοικοι της δικαιούνται το επίδομα είναι οι εξής: 
Αγίου Δημητρίου – Βρίας – Ελατοχωρίου – Κάτω Μηλέας – Παντελεήμονος – Ρητίνης – Φωτεινών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια