Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας

Ενώ πολλοί Έλληνες εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται στις συστάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού, οι αρχές εξετάζουν το σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Παράλληλα δεν έχει αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο πλήρους αναστολής των πτήσεων από και προς Ελλάδα, καθώς και των πτήσεων εσωτερικού που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητες για την αλυσίδα τροφοδοσίας. 

Παρά τις εκκλήσεις των αρμόδιων υπουργείων, αρκετοί κάτοικοι μεγάλων πόλεων έφυγαν για την επαρχία, τα νησιά και τα χωριά τους, με τον υφυπουργό προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να κάνει λόγο για «ανοησία». Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υφυπουργός ξεκαθαρίζει πως «όλα είναι στο τραπέζι». Παράλληλα δεν αποκλείεται η επικουρική εμπλοκή και των Ενόπλων Δυνάμεων στα μέτρα - σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. 

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τις τελικές αποφάσεις, ενώ η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς ήταν και χθες αυξημένη, σύμφωνα με στοιχεία από τα διόδια που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή». Άλλωστε ήδη έχει απαγορευθεί, μεταξύ άλλων, ο απόπλους των σκαφών αναψυχής από όλα τα λιμάνια της χώρας και μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών διατηρούν το δικαίωμα να ταξιδεύουν με πλοία σε αυτούς τους προορισμούς. 

«Τί αξία έχει να φύγουμε για να πάμε στις παραλίες; Τι αξία έχει να φύγουμε από τόπο μας για να πάμε στα χωριά μας και τα εξοχικά μας. Αν έχουμε απόλυτη διασπορά και στην επαρχία τι θα γίνει. Εγώ στεναχωριέμαι για αυτήν την ανθρώπινη ανοησία», είπε στην τακτική συνέντευξη τύπου ο κ. Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας πως πριν 24 ημέρες η Ιταλία είχε περίπου τα ίδια κρούσματα και τον ίδιο αριθμό νεκρών με την Ελλάδα σήμερα. 

«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, με αρκετούς να θεωρούν πιθανή την εφαρμογή του μέτρου ακόμα και από το πρωί της Δευτέρας. «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Για αυτό χρειάζεται, προσοχή, υπευθυνότητα και τήρηση του μέτρου μένουμε σπίτι», υπογράμμισε ο υφυπουργός. 

Ο αεροπορικός «αποκλεισμός» εξετάζεται ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού από επισκέπτες ενώ, ήδη, όσοι επαναπατρίζονται μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα, συμπληρώνοντας στα αεροδρόμια μία φόρμα με τα στοιχεία τους και την διεύθυνση διαμονής τους. Τα στοιχεία ανεβαίνουν σε ειδική βάση δεδομένων και οι αρχές είναι σε θέση να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή αν τηρείται η απομόνωση. 

Εν τω μεταξύ, με ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών επιστρέφουν σήμερα Έλληνες από διάφορες πόλεις του εξωτερικού: Λονδίνο, Βαρσοβία, Τιφλίδα, Πράγα, Βελιγράδι, πόλεις τις Ισπανία την ίδια ώρα που τα σύνορα με την Αλβανία, την Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία παραμένουν κλειστά.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.