Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε το καλύτερο νηστίσιμο τσουρέκι!

Μπορεί να υπάρξει τσουρέκι το οποίο να είναι νηστίσιμο; Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο υπάρχει, αλλά και σίγουρα θα εκπλαγείτε με το πόσο απλή και εύκολη είναι η συνταγή και από το πόσο νόστιμο μπορεί να είναι!

Αυτή η συνταγή για το νηστίσιμο τσουρέκι, πέραν της Σαρακοστής, είναι και ιδανική για όσους λατρεύουν το τσουρέκι αλλά είναι χορτοφάγοι.

Μια μικρή συμβουλή πριν ξεκινήσετε: Για να κάνετε ένα ακόμα πιο γευστικό νηστίσιμο τσουρέκι μπορείτε να προσθέσετε και λίγη μαστίχα Χίου σε σκόνη. Θα απογειώσει τη γεύση του τσουρεκιού! Επίσης, αντί για βανίλια σε σκόνη μπορείτε να προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας για περισσότερα αρώματα.

 Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το νηστίσιμο τσουρέκι είναι:

50γρ. νωπή μαγιά
4κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
1,100γρ. αλεύρι για τσουρέκια
1φλ. χλιαρό νερό
1 1/4 κούπες ζάχαρη
1κ.γ μαχλέπι
1κ.γ βανίλια (1 βανιλίνη)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
500ml. χυμό πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1φλ. σπορέλαιο
3κ.σ μέλι

Επί το έργον:

Σε ένα μπολ ρίξτε το νερό, τη μαγιά και 1 κ.σ ζάχαρη. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά. Έπειτα, ρίξτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να φουσκώσει για 20 λεπτά σε ζεστό σημείο. Προσέξτε μην μπερδευτείτε και χρησιμοποιήσετε το αλεύρι για τα τσουρέκια. Σε αυτό το βήμα πρέπει να βάλετε  το αλεύρι για όλες τις χρήσεις!

Σε μια λεκάνη ρίξτε τη πρέζα το αλάτι, το χυμό από πορτοκάλι, το ξύσμα, το μαχλέπι, το σπορέλαιο, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και τη μαγιά. Σιγά, σιγά ξεκινήστε να προσθέτετε και το αλεύρι για τα τσουρέκια. Ξεκινήστε να ζυμώνετε με τα χέρια. Αφού έχει γίνει ένα ωραίο ζυμάρι, σε ένα μπολ βάλτε λίγο σπορέλαιο και αλείψτε το. Βάλτε μέσα το ζυμάρι και σκεπάστε το για 1 ώρα σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά τη μια ώρα κάνε το τσουρέκι σου σε πλεξούδα και άπλωσε το σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήστε το άλλη μισή ώρα να φουσκώσει. Αλείψτε το τσουρέκι με το μέλι, αφού το έχεις αραιώσει με λίγο χλιαρό νερό. Ψήστε στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά στους 160. Αυτό ήταν!


Πηγή



Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.