HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Άρθρο Φώντα Μπαραλιάκου : "Τώρα το "μένουμε σπίτι" πιο κρίσιμο από ποτέ"


Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη μάχη κατά του κορονοϊου προέβη σε επιλογές out of the box μακριά από στερεότυπα δεκαετιών. Μόνο του μέλημα ήταν να σωθούν ζωές, και η επιλογή των ικανών προσώπων για την επίτευξη αυτού του σκοπού.


Η επιλογή του λοιμοξιωλόγου  Σωτήρη Τσιόδρα για την ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών, δεν ήταν απλώς καθοριστική για την κατανόηση και την αποδοχή των αναγκαίων μέτρων από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά πρωτίστως αποπολιτικοποίησε ένα ζήτημα που ήταν στην κυριολεξία ζωής και θανάτου. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινητοποίησε τις ιδιωτικές δυνάμεις πρωτοβουλίας, εξαίροντας τη σημασία δωρεών από ιδιώτες και εταιρίες, ενώ επέμεινε και κατέστησε δυνατή τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (με την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου).

Διεθνώς, και οι πλέον δύσπιστοι μας αναγνωρίζουν ότι τα πάμε καλά. Ότι τα νούμερα δικαιώνουν τις κυβερνητικές επιλογές. Η αποδοχή αντικατοπτρίζεται και στις δημοσκοπήσεις στο εσωτερικό της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τους πολίτες με το μέρος του. Μοιάζει να έχουμε αποφύγει τα χειρότερα. Βρισκόμαστε στο καλό σενάριο, υπογραμμίζει ο Τσιόδρας.

Κι όμως.

Τώρα όσο ποτέ η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Τώρα όσο ποτέ είναι καίριο να συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, να παρατείνουμε την κοινωνική απομόνωση και την εθνική προσπάθεια. Μπορεί να ζούμε σε απόσταση, αλλά έχουμε έρθει πιο κοντά.

Αν τώρα χαλαρώσουμε, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια. Ο ιός θα μας εκδικηθεί, επισημαίνει ο Τσιόδρας, το εφιαλτικό παράδειγμα της γείτονος Ιταλίας παραμονεύει, τα παραδείγματα των πλέον ισχυρών κρατών μας το υπενθυμίζουν καθημερινά με τα νούμερα κρουσμάτων και θυμάτων να είναι φρενήρη.

Ο Απρίλιος είναι ο καθοριστικός μήνας. Ο Βασίλης Κικίλιας εφιστά την προσοχή ότι τα αποτελέσματα των μέτρων θα φανούν μετά τα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ δεν υπάρχουν περιθώρια για καμία χαλάρωση. Ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιεί ότι φέτος δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος.

Από την άλλη πλευρά, το δημόσιο ήρθε σπίτι μας με το gov.gr, και η κυβέρνηση λαμβάνει και διευρύνει συνεχώς διοικητικά και οικονομικά μέτρα προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και να ενισχυθούν οικονομικά.

Ας μη χάσουμε αυτό που κερδίσαμε τις προηγούμενες μέρες. Καθημερινά όλοι μαζί καταγράφουμε και μια νίκη !

Ας δώσουμε όλοι μαζί έναν αγώνα ζωής και θανάτου, ας κερδίσουμε όλοι μαζί μία εθνική νίκη, που θα έχουμε να διηγούμαστε στα εγγόνια μας.

Ας αποτελέσουμε διεθνώς ένα παράδειγμα κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης.
Εμείς η Ελλάδα.

Μέχρι τότε η τήρηση κοινωνικής απόστασης συνιστά εκδήλωση τρυφερότητας.
Καλή δύναμη σε όλους μας!

*Ο Φώντας Μπαραλιάκος είναι οικονομολόγος – Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια