Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αυτό το σημείωμα σε είσοδο πολυκατοικίας μας γεμίζει ελπίδα και μας δίνει το παράδειγμα

Ο καθένας μας ξεχωριστά, η κάθε μία μικρή κοινότητα, η κάθε γειτονιά, έχει την υποχρέωση να συμμορφωθεί στα μέτρα κοινωνικής απόστασης και εγκλεισμού στο σπίτι. Όσο υπάρχουν όμως αυτοί οι συνάνθρωποί μας, υπάρχει ακόμη ελπίδα…

Μόνο έτσι, μόνο αν ο καθένας μας κάνει το χρέος, ως άτομο, τότε όλοι μαζί, ως σύνολο, θα “σκοτώσουμε” τον κορονοϊό. Ένα κύμα αλληλεγγύης κι ενημέρωσης έχει πλημμυρίσει και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας παρότι τηρούν το «Μένουμε Σπίτι», δεν ξεχνούν ότι πρέπει να παραμείνουν ενεργοί στηρίζοντας άμεσα και έμμεσα όσες κοινωνικές ομάδες το ‘χουν ανάγκη. Εδώ και μία εβδομάδα οι ομάδες και σελίδες αλληλεγγύης, ενημέρωσης, υποστήριξης καθώς και ομάδες κατοίκων που δραστηριοποιούνται σε γειτονιές αυξάνονται γοργά, θέλοντας να δείξουν ότι απέναντι σε αυτό τον ιό κανείς δεν είναι μόνος του.

Οι δράσεις ποικίλλουν, από ένα μήνυμα γραμμένο σε χαρτί και κολλημένο σε μία πολυκατοικία για προσφορά βοήθειας σε όποιον από τους γείτονες την χρειάζεται μέχρι και αγορές από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν να βγουν από το σπίτι τους.Ένα από τα σημειώματα που έχουν αναρτηθεί σε σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν κάποιος/α στην πολυκατοικία αντιμετωπίζει έλλειψη σε τρόφιμα ή φάρμακα ή ανήκει σε ευάλωτη ομάδα, ας μας ζητήσει βοήθεια. Παρακαλώ να συνεργαστούμε όλοι και να δείξουμε αλληλεγγύη σε όποιον γείτονά μας έρθει σε δύσκολη θέση. Όσο μπορούμε μένουμε σπίτι», αναφέρει χαρακτηριστικά μήνυμα που κολλήθηκε σε πολυκατοικία γράφοντας δίπλα τον όροφο που διαμένει το άτομο που προσφέρθηκε να συνδράμει εθελοντικά.

Οι ομάδες και οι σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν φτιαχτεί μετρούν ήδη χιλιάδες μέλη και φιλοξενούν αναρτήσεις που αφορούν ερωτήσεις γύρω από την COVID-19, επιστημονικά άρθρα, ερωτήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων αυτή την περίοδο σε διάφορους τομείς απασχόλησης.

Για τους περισσότερους, μάλιστα, συμμετέχοντες σε αυτές τις ομάδες, οι πρωτοβουλίες αυτές θα έπρεπε να λαμβάνονται συχνότερα. Στο επίκεντρο των δράσεων αλληλεγγύης δεν είναι μόνο οι ευπαθείς ομάδες ή εκείνοι με βαρύ ιατρικό ιστορικό. Οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν ακόμη τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους κρατούμενους στις φυλακές, αλλά και εκείνους τους ανθρώπους που η επέλαση του κορονοϊού θα φέρει συνέπειες στην εργασία τους, στο εισόδημά τους αλλά και στην ίδια την ψυχική τους υγεία.


Πηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.