Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η αλήθεια πίσω από τα τεστ για τον κορωνοϊό – Τι πρέπει να γνωρίζουμε – Τι πρέπει να προσέχουμε

Μέσα στον «πυρετό» του κορωνοϊού, ακούγονται και γράφονται πολλά για τα τεστ, την ποιότητα και την τιμή τους. Όσοι λοιπόν, κάνουν τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια θα πρέπει να ξέρουν τα εξής:

1. Το τεστ στην πραγματικότητα εκτελείται σε πολύ λιγότερα εργαστήρια από όσα νομίζουμε. Καταρχήν πρέπει να ρωτάμε αν το τεστ είναι rapid (αντισώματα) ή PCR. Το rapid δυστυχώς δίνει ψευδή αποτελέσματα (είτε γιατί δεν έχουμε κάνει ακόμη αντισώματα=αρνητικό, είτε γιατί μπορεί να έχουμε κολλήσει στο παρελθόν άλλο κορωνοϊό=ψευδώς θετικά (οι κορωνοϊοί ευθύνονται για το 30% των κρυολογημάτων). Πού και πού έχει κέφια και δίνει τα σωστά. Η PCR μόνο ανιχνεύει το γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ιού.

2. Το αποτέλεσμα αφορά στο δείγμα που δίνουμε τη στιγμή που το δίνουμε. Είναι φωτογραφία της στιγμής. Αν δεν τηρούμε τα μέτρα μετά, τζάμπα λεφτά.

3. Οι άνθρωποι των ιδιωτικών εργαστηρίων δουλεύουν 13 (έως 16) ώρες τη μέρα, 6 μέρες την εβδομάδα. Ο αριθμός που μπορεί να βγει ανά ημέρα είναι περιορισμένος, ώστε να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και να μην πάθουνε ανακοπή. Προτεραιότητα έχουν οι νοσηλευόμενοι, οι ετοιμόγεννες, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι αιμοκαθαριζόμενοι. Οι γραμματείς απαντάνε 600 τηλέφωνα περίπου την ημέρα, έχουν να κλείσουν τα ραντεβού, να καταγράψουν τα στοιχεία μας, να στείλουν αποτελέσματα και να κόψουν αποδείξεις. Όταν κλείνουμε το ραντεβού μας δίνουμε τα στοιχεία μας σωστά. Αν το Ρένια βγαίνει από το Ελισσάβετ δεν αφορά ΚΑΝΕΝΑΝ. Χάνεται όμως πολύτιμος χρόνος όταν θέλουνε να σας βρουν.

4. Να είμαστε καλοί και ευγενικοί όταν έρθει σπίτι η νοσηλεύτρια να πάρει δείγμα. Προφανώς δεν είναι ευχάριστη μια μπατονέτα στο βάθος του λαιμού και της μύτης. Έτσι όμως πρέπει να γίνει αν θέλετε σωστά αποτελέσματα. Άλλωστε μερικά δευτερόλεπτα κρατάει δεν θα πάθουμε κάτι... ΜΗ ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΓΙΟΝ!!!

5. Μείνετε σπίτι και κάντε υπομονή μέχρι να βγουν τ’ αποτελέσματα της εξέτασης.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.