HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σήμερα λοιπόν, η οι κυβερνήσεις του Νότου πληρώνουν τις συνέπειες της λιτότητας που εφαρμόστηκε ως αντίδοτο στην χρηματοπιστωτική κρίση

Η Ιταλία έχει πληθυσμό 60 εκατομμύρια, 31.506 κρούσματα από τον Κορονοϊό και 2.503 νεκρούς. Ποσοστό θνησιμότητας περίπου 8%. Η Γερμανία από την άλλη έχει πληθυσμό 80 εκατομμύρια, 9,352 κρούσματα και 24 νεκρούς. Το δικό της ποσοστό θνησιμότητας υπολογίζεται μόνο 0,25%.

Γιατί να υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση στα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των δύο χωρών; (Ιτ.: 8% - Γερ.: 0,25%); Σύμφωναμε ειδικούς, η διαφορά στο ποσοστό οφείλεται κυρίως στον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η Γερμανία έχει 29.2 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους, ενώ η Ιταλία μόλις 12.5 ανά 100.000 άτομα. Στη Γερμανία αντιστοιχεί μια ΜΕΘ ανά 2.600 ανθρώπους ενώ στην Ιταλία αντιστοιχεί μια ΜΕΘ ανά 10.000 ανθρώπους (https://bit.ly/3a1EqUO). Η Ελλάδα αντίστοιχα, έχει 6 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.

Τα συστήματα Υγείας των χωρών του Νότου είναι σαφώς πιο αδύναμα και “εξασθενημένα” από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, την ώρα που ο Ευρωπαϊκός Βορράς έχοντας συσσωρεύσει τον πλούτο στα χέρια του μπορεί να διαχειριστεί πολύ πιο αποτελεσματικά αυτήν την κρίση.

Ενόσω λοιπόν κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για “πόλεμο” και “αόρατο εχθρό”, η ζοφερή πραγματικότητα δείχνει, ότι ο πραγματικός “πόλεμος” δεν είναι υγειονομικός, αλλά οικονομικός. Σήμερα λοιπόν, η οι κυβερνήσεις του Νότου πληρώνουν τις συνέπειες της λιτότητας που εφαρμόστηκε ως αντίδοτο στην χρηματοπιστωτική κρίση και συρρίκνωσε περαιτέρω τις οικονομίες, αλλά και το κοινωνικό κράτος.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια