Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σήμερα λοιπόν, η οι κυβερνήσεις του Νότου πληρώνουν τις συνέπειες της λιτότητας που εφαρμόστηκε ως αντίδοτο στην χρηματοπιστωτική κρίση

Η Ιταλία έχει πληθυσμό 60 εκατομμύρια, 31.506 κρούσματα από τον Κορονοϊό και 2.503 νεκρούς. Ποσοστό θνησιμότητας περίπου 8%. Η Γερμανία από την άλλη έχει πληθυσμό 80 εκατομμύρια, 9,352 κρούσματα και 24 νεκρούς. Το δικό της ποσοστό θνησιμότητας υπολογίζεται μόνο 0,25%.

Γιατί να υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση στα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των δύο χωρών; (Ιτ.: 8% - Γερ.: 0,25%); Σύμφωναμε ειδικούς, η διαφορά στο ποσοστό οφείλεται κυρίως στον αριθμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η Γερμανία έχει 29.2 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους, ενώ η Ιταλία μόλις 12.5 ανά 100.000 άτομα. Στη Γερμανία αντιστοιχεί μια ΜΕΘ ανά 2.600 ανθρώπους ενώ στην Ιταλία αντιστοιχεί μια ΜΕΘ ανά 10.000 ανθρώπους (https://bit.ly/3a1EqUO). Η Ελλάδα αντίστοιχα, έχει 6 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.

Τα συστήματα Υγείας των χωρών του Νότου είναι σαφώς πιο αδύναμα και “εξασθενημένα” από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, την ώρα που ο Ευρωπαϊκός Βορράς έχοντας συσσωρεύσει τον πλούτο στα χέρια του μπορεί να διαχειριστεί πολύ πιο αποτελεσματικά αυτήν την κρίση.

Ενόσω λοιπόν κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για “πόλεμο” και “αόρατο εχθρό”, η ζοφερή πραγματικότητα δείχνει, ότι ο πραγματικός “πόλεμος” δεν είναι υγειονομικός, αλλά οικονομικός. Σήμερα λοιπόν, η οι κυβερνήσεις του Νότου πληρώνουν τις συνέπειες της λιτότητας που εφαρμόστηκε ως αντίδοτο στην χρηματοπιστωτική κρίση και συρρίκνωσε περαιτέρω τις οικονομίες, αλλά και το κοινωνικό κράτος.Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.