Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΗΠΑ: Συνελήφθη Ρώσος χάκερ που φέρεται ότι πουλούσε προσωπικά δεδομένα

Οι ΗΠΑ συνέλαβαν Ρώσο χάκερ, ο οποίος πιστεύεται ότι πουλούσε προσωπικά δεδομένα που ο ίδιος είχε κλέψει.


Ο Ρώσος πιστεύεται ότι ήταν ο αρχηγός μιας ομάδας χάκερ η οποία αποκόμισε τουλάχιστον 17 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας προσωπικά δεδομένα και άλλα στοιχεία και παρέχοντας παράνομες υπηρεσίες. Ο Κίριλ Βικτόροβιτς Φιρσόφ, που το FBI τον αποκαλεί «Ρώσο κυβερνοπειρατή», συνελήφθη το Σάββατο κατά την άφιξή του σε ένα αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε σήμερα ο ιστότοπος ZDNet.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Φιρσόφ ήταν από το 2013 ο επικεφαλής της πλατφόρμας deer.io. Ο ιστότοπος αυτός αποτελείτο από «εικονικά καταστήματα» που διέθεταν κάθε είδους κλεμμένα δεδομένα, Αμερικανών και άλλων προσώπων, αλλά και επιχειρήσεων.
Οι χάκερ πωλούσαν τα «προϊόντα» τους

Σύμφωνα με το FBI, το deer.io ήταν «μια βιτρίνα» απ’ όπου οι κυβερνοπειρατές διαφήμιζαν και πουλούσαν τα «προϊόντα» τους. Για να επαληθεύσει ότι οι πληροφορίες που πωλούνταν ήταν πραγματικές, το FBI αγόρασε δεδομένα περισσότερων από 3.000 κλεμμένων λογαριασμών, καταβάλλοντας λιγότερα από 700 δολάρια σε bitcoin.

Στη συνέχεια επαλήθευσε τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των προσώπων αυτών που κατοικούσαν στην Καλιφόρνια. Ο Φιρσόφ πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 20 ετών.


Πηγή
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.