Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ποιοι θα περιληφθούν στο πακέτο των μέτρων

Χθες η κυβέρνηση προχώρησε στην ανακοίνωση ενός πακέτου μέτρου στήριξης τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 30 Απριλίου και εν συνεχεία ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί θα ληφθούν και οι κατάλληλες αποφάσεις.

Η αρχή θα γίνει σήμερα με την λίστα στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, οι κλάδοι και οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και θα ενταχθούν στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης. Εκτιμάται ότι θα γίνει ένα πρώτο βήμα, αλλά ίσως από τα χιλιάδες ερωτήματα που υπάρχουν θα παραμείνουν αναπάντητα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας για τους οποίους θα ισχύσει η τετράμηνη αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, η τρίμηνη αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ και η μείωση κατά 40% του ενοικίου για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα καθοριστούν με βάση τα στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών που συλλέγει καθημερινά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η λίστα αναμένεται να είναι μεγάλη καθώς η επέλαση του κορονοϊού έχει χτυπήσει περισσότερες από 320.000 επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Περισσότερες από 220.000 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 600.000 εργαζόμενους έβαλαν υποχρεωτικά λουκέτο με κρατική εντολή ενώ πάνω από 100.000 επιχειρήσεις με περίπου 200.000 εργαζόμενους βλέπουν το τζίρο τους να έχει καταρρεύσει.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι ποιοι από τους επαγγελματίες θα αποζημιωθούν με τα 800 ευρώ. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες σε αυτούς θα περιλαμβάνονται δικηγόροι, οδηγοί ταξί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, κουρείς ενώ εξετάζονται και ορισμένες περιπτώσεις εργαζομένων που αμείβονται με μπλοκάκι.

Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του τουρισμού θα βρίσκονται στο επίκεντρο του επόμενου πακέτου μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Ένα από τα ερωτήματα που γεννήθηκαν χθες είναι τι θα συμβεί με τον τουρισμό, αφού σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του «τόσο η σπουδαιότητα όσο και η εποχικότητα του τουρισμού όσο και οι συνέπειες που αναμένονται για φέτος λόγω του κορονοϊού για την οικονομία επιβάλλει ειδική μέριμνα και μέτρα που θα αποτελούν το πυρήνα του τρίτου πακέτου μέτρων».

Τα μέτρα

Η τετράμηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων αφορά:

  • Όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό, συγκεκριμένων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), είτε αυτές μένουν ανοικτές, είτε λειτουργεί μέρος της δραστηριότητάς τους, είτε κλείνουν με κρατική εντολή, είτε κλείνουν με δική τους πρωτοβουλία. Οι ΚΑΔ θα οριστούν με βάση τα ημερήσια στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών που αυτό διαθέτει, σε συνδυασμό με τις σχετικές αποφάσεις για απαγόρευση λειτουργίας συγκεκριμένων κλάδων που έχουν εκδοθεί. Η περίοδος εφαρμογής των μέτρων αφορά τον μήνα Μάρτιο.
  • Εργαζομένους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσει με μείωση οικονομικής δραστηριότητας:
  • Την επιδότηση των 800 ευρώ για το διάστημα 15 Μαρτίου – 30 Απριλίου που θα καταβληθεί στις αρχές Απριλίου δικαιούνται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με μείωση οικονομικής δραστηριότητας.
  • Επίσης οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή θα πληρώσουν το 60% του ενοικίου της επαγγελματικής στέγης για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.