Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορωνοϊός: Αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων ανακοινώνει το ΥΠΟΙΚ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους οι οποίοι πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού από τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, όπως του ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών ή και άλλων φόρων και δόσεων.

Αρμόδιοι κύκλοι διαψεύδουν πληροφορίες περί επιδότησης των εργαζομένων που η επιχείρηση τους έχει αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, τα όποια μέτρα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντιου χαρακτήρα και θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση.

Ο σχεδιασμός στο σύνολό του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα τεθεί υπό συζήτηση στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

Σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν την Κυριακή από την κυβέρνηση, μετά από την αύξηση των κρουσμάτων σε 73.

Χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε επτά νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα οποία σχετίζονται με τους προηγούμενους ασθενείς.

Την Κυριακή, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέα λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες -μια λίστα που θα ανανεώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα, σήμερα, Δευτέρα, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν την πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες 

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως «ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού».

Από σήμερα, Δευτέρα, ισχύουν τα εξής:
• Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.
• Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
• Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
• Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολείων, αλλά, όπως είπε, θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.