HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γ. Τράγκας: Θύμα του κορονοϊού και η Δημοκρατία σε όλο το δυτικό ημισφαίριο! Παγκόσμια αστυνομικά μέτρα και καραντίνα για δισεκατομμύρια πολίτες

Η Ευρώπη διαλύεται. Οι Γερμανοί για μια ακόμη φορά σε συνθήκες ακραίας υγειονομικής κρίσης και βαθύτατης διεθνούς οικονομικής ύφεσης, ορθώνουν τείχος απέναντι στην Ιταλία και την Ισπανία που θρηνούν χιλιάδες νεκρούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται γιατί αποδεικνύεται πια στην πράξη ότι οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί και οι Φινλανδοί θέλουν να εκμεταλλεύονται όλες τις νότιες χώρες και να απομυζούν δορυφόρους όπως η Ελλάδα. Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών δεν κατέληξε πουθενά. Η Ιταλία και η Ισπανία έβαλαν βέτο και ζήτησαν να μην υπάρξει κοινό ανακοινωθέν για την έκδοση ευρωομολόγου, το οποίο στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε σε αυτή τη γερμανοκρατούμενη και απάνθρωπη Ευρώπη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, αφού αυτή η Ευρώπη σε ακραίες συνθήκες, σε συνθήκες πολέμου δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στα κράτη – μέλη της. Απεδείχθη στην πράξη ότι είχαμε δίκιο, όσοι 10 χρόνια εναντιωθήκαμε σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων. Δεν ήταν ανάγκη να είσαι αριστερός ή δεξιός για να καταλάβεις, ότι το μόνο που επεδίωκαν οι Γερμανοί και οι φίλοι τους στην Αθήνα, ήταν η ενεχυρίαση όλης της δημόσιας περιουσίας, η δορυφοριοποίηση  της Ελλάδος ως γερμανικό προτεκτοράτο και η συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας.

Αποδεικνύεται τώρα.ότι οι Ούννοι του Βερολίνου το μόνο που θέλουν είναι τα χρήματα, οι περιουσίες και οι ζωές μας και δεν τους ενδιαφέρει αν πρόκειται να υπάρξουν εκατόμβες νεκρών ή να χαθούν χιλιάδες ευρωπαίοι εξαιτίας του κορονοϊού. Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τα πλεονάσματα, το πώς οι νότιοι λαοί, ειδικά εμείς θα κρατήσουμε τους μελαμψούς για να μην φτάσουν στον ευρωπαϊκό βορρά και για το πώς θα απομυζήσουν κάθε οικονομική ικμάδα της Ελλάδος και των χωρώ του νότου. Είναι καιρός να πάψουμε να πιστεύουμε σε αυτό το πράγμα που λέγεται ενωμένη Ευρώπη, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια γερμανική οικονομική δικτατορία, που οδηγεί σε πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων και σε πλήρη έκπτωση της δημοκρατίας σε χώρες όπως η δική μας. Δέκα χρόνια φωνάζω ότι δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, καμία ευρωπαϊκή συνοχή και καμία βοήθεια από την Ευρώπη. Είναι καιρός να καταλάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι γερμανόφιλοι των Αθηνών ότι πρέπει να αναζητήσουμε στηρίγματα αλλού.

Ο Μάριο Ντράγκι είπε χθες ότι πρέπει να δοθεί χρήμα και να διαγραφούν τα χρέη, αν θέλουμε να σωθεί η παγκόσμια οικονομία. Είναι καιρός, να το ακούσει αυτό το Μαξίμου, να αρνηθούμε τις καταβολές των πλεονασμάτων, με το επιχείρημα των εκτάκτων αναγκών και της επερχόμενης λαίλαπας στην ελληνική οικονομία. Ή θα σώσουμε το ελληνικό κράτος ή θα σώσουμε τα γερμανικά ταμεία. Ακόμη και να ξεπεραστεί η χθεσινή κρίση που έφερε το βέτο Ιταλίας – Ισπανίας, ακόμη και να επανέλθει με πρόταση η Γερμανία με τους συμμάχους της, είναι απολύτως βέβαιο, ότι νομοτελειακά, με μαθηματική ακρίβεια,  η ευρωπαϊκή ένωση θα διαλυθεί. Και θα είναι το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος να προσκολληθούμε ως δορυφόροι στο γερμανικό άρμα και να μην ενταχθούμε στο μέτωπο που θα υπάρξει κατά της Γερμανίας.

Επιταχύνεται η αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία- 662 νεκροί σε μια ημέρα. Οι νεκροί έφτασαν συνολικά τους 8.165.

Σοκ με τον κορωνοϊό και στην Ισπανία. Μέσα σε μία ημέρα 738 νεκροί. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε το όριο των 4.000.

Είμαστε ακόμη στην αρχή είπε ο καθηγητής κος Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα έχει εξέλιξη ανάλογη της Χουμπέι. 71 ήταν τα νέα κρούσματα χθες στη χώρα μας, 892 συνολικά, 26 οι νεκροί, ενώ 54 είναι διασωληνωμένοι.

Εύχομαι σε όλους ένα καλό Σαββατοκύριακο στην αναπόφευκτη, επιβεβλημένη αλλά οπωσδήποτε βασανιστική φυλακή μας. Μένουμε στο σπίτι γιατί είναι η καλύτερη προφύλαξη απέναντι σε έναν ιό που μέρα με την ημέρα, αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι δολοφόνος και θερίζει σε όλες τις περιοχές του κόσμου, χωρίς να επιλέγει ηλικίες, αξιώματα και φυλές. Ανθεκτικότερες μόνο δείχνουν να είναι οι γυναίκες, λόγω των οιστρογόνων λένε διάφορες έρευνες που έγιναν σε προηγούμενες επιδημίες.

Η δημοκρατία που γνωρίζουμε σε ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο, λόγω κορονοϊού υπολειτουργεί. Βρίσκεται σε έκπτωση και κάτω από αναγκαία αστυνομικά μέτρα που λαμβάνονται μόνο σε καταστάσεις πολιορκίας ή από στρατιωτικές δικτατορίες.  Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για τις δημοκρατίες της Δύσης, για την περιοχή των Εσπερίδων και τη Βόρεια Αμερική. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου, σε γνωστά μονολιθικά, αυταρχικά ή βασιλικά καθεστώτα, δεν υφίστανται μεγαλύτερη καθίζηση οι ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα αυτά βέβαια, γίνονται με το επιχείρημα ότι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει φάρμακο, δεν υπάρχει εμβόλιο και η καλύτερη προφύλαξη είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση. Ενώ η παγκόσμια οικονομία βουλιάζει, δισεκατομμύρια άνθρωποι καλούνται για άγνωστο διάστημα να παραμείνουν στο σπίτι, να εργάζονται στο σπίτι, να τηλε-επικοινωνούν από το σπίτι, είτε είναι απλοί πολίτες, είτε είναι ηγέτες και πρέπει να διευθύνουν τα κράτη τους, από τα πρωθυπουργικά ή προεδρικά γραφεία, αποφεύγοντας τις πολλές επαφές. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις. Ο ιός  έχει μεγάλη αδυναμία, από ό,τι φαίνεται, στους γαλαζοαίματους, τους αξιωματούχους, χωρίς να κάνει εξαιρέσεις σε αυτούς που έχουν πολλά και πάντα επιθυμούν περισσότερα.

Ο οξύτατος πονοκέφαλος είναι ο ίδιος. Ο πνιγηρός βήχας είναι ο ίδιος. Ο πυρετός και οι διάρροιες που ακολουθούν τα συμπτώματα του κορονοϊού είναι ίδια για  όλους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ζούμε σε ατμόσφαιρα βιολογικού πολέμου. Για την ακρίβεια, ζούμε συνθήκες ενός παγκόσμιου πολέμου. Κάπως έτσι, μέσα σε καταφύγια, θα ζούσαμε αρκετά χρόνια, μέχρι να διαλυθεί και να διασπαστεί η ραδιενέργεια, η ραδιενεργός τέφρα, μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο. Θα είχαμε περισσότερα θύματα αλλά κάπως έτσι θα λειτουργούσαν οι εναπομείναντες.

Όσον αφορά τη φαρμακευτική αγωγή που μελετάται σε παγκόσμιο επίπεδο και στην πατρίδα μας, όπως άκουσα χθες, τόσο από τον κο Τσιόδρα, όσο και από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων δόθηκε έγκριση στα νοσοκομεία να χρησιμοποιηθεί κάτω από αυστηρή ιατρική εποπτεία ο συνδυασμός χλωροκίνης και αζιθρομυκίνης. Το γνωστό αντιιϊκό φάρμακο Ζιθρομάξ. Επίσης, οι Έλληνες επιστήμονες χρησιμοποιούν και άλλα φάρμακα ή συνδυασμούς φαρμάκων, προκειμένου να υποστηρίξουν και να θεραπεύσουν όλους εκείνους που προσβάλλει βαριά ο κορονοϊός. Αυτούς δηλαδή που παρουσιάζουν αμφοτερόπλευρη πνευμονία. Παρατηρήθηκε μάλιστα ότι σε ορισμένους ασθενείς, προκαλείται πνευμονική εμβολή, επειδή ο ιός δημιουργεί θρομβώσεις. Έτσι κατέληξαν και ορισμένοι νέοι άνθρωποι, όπως ο νεότατος Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη.

Όπως άκουσα από τον κο Τσιόδρα, ήδη θεραπευτικά πρωτόκολλα αντιπηκτικής αγωγής έχουν δοθεί σε όλες τις θεραπευτικές μονάδες μας, προκειμένου να λαμβάνεται υπόψη και αυτή η παράμετρος, δηλαδή των θρομβώσεων που προκαλεί ο ιός και της πνευμονικής εμβολής.

Μένουμε στο σπίτι και εφαρμόζουμε τις κυβερνητικές οδηγίες με διπλή και τριπλή αυστηρότητα και σχολαστικότητα. Παρατηρήθηκαν – όπως διάβασα- από Ισλανδούς επιστήμονες, 40 τουλάχιστον μεταλλάξεις του ιού. Σε κάθε κράτος – στο οποίο εισήλθε- έκανε διαφορετική μετάλλαξη. Όπως διάβασα, άλλη έκανε στην Ιταλία, άλλη στην Ισπανία και άλλη στην Αυστρία. Ακόμη, είναι άγνωστος ιός και δεν γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθεί στο μέλλον. Εκτιμάται ότι δύο έως τρεις επόμενες εβδομάδες θα έχει έξαρση σε όλο τον κόσμο. Και εδώ, παρατηρείται, μία ήπια επέκταση της νόσου, ένας αναμενόμενος αριθμός κρουσμάτων αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, γιατί από τη μια στιγμή στην άλλη, ο ιός έχει δείξει ότι μπορεί να εκτροχιαστεί. Όπως λένε διακεκριμένοι καθηγητές στο δυτικό ημισφαίριο, όταν ακούς έναν αριθμό διαπιστωμένων κρουσμάτων, πρέπει να πολλαπλασιάζεις αυτό τον αριθμό επί 50 ή 100 φορές. Μπορεί ο πραγματικός αριθμός μολυσμένος να είναι  επί 100. Αυτό μου είπε, Έλληνας καθηγητής, λοιμωξιολόγος που εργάζεται σε νοσοκομείο του Μόντρεαλ. Αυτό βέβαια σημαίνει, ότι το τέλος συναγερμού δεν θα έρθει το Πάσχα, ούτε στο τέλος του Μαΐου. Αυτό επίσης σημαίνει ότι   θα έχουμε γιγαντιαία οικονομικά προβλήματα ως κοινωνία. Πάμε όμως τώρα, να ακούσουμε τι γίνεται με τα φάρμακα και πως προς το παρόν αντιμετωπίζεται από τους γιατρούς μας ο κορονοιός. Πάμε να ακούσουμε τον κο Δημήτρη Φιλίππου, πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Η συνέντευξη που μου παραχώρησε νομίζω είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική. Όπως σας είχα πει η χλωροκίνη και η αζυθρομυκίνη είναι τα δύο φάρμακα που εγκρίθηκαν και χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς μας.

Θέλω να πω μια καλημέρα στον κο Μητσοτάκη. Κύριε πρωθυπουργέ, οι αγορές στροβιλίζονται στη δίνη του κορονοϊού. Όλοι οι οικονομικοί οίκοι εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα περάσει από μία σκληρή ύφεση. Όλος ο κόσμος θα βουλιάξει σε μία κατάσταση πολύ χειρότερη από εκείνη του 2008, με την κατάρρευση των Λίμαν Μπράδερς.

Κύριες πρωθυπουργέ, το πρακτορείο Bloomberg και όχι μόνο, προβλέπει ότι ο κορονοϊός θα πλήξει όλες τις δημοκρατίες του κόσμου. Και θα ασκήσει ένα συγκλονιστικό χτύπημα στις ΗΠΑ και στη διεθνή τάξη, της οποία ηγούνται. Θα υπάρξει ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα. Θα ζήσουμε μεσοπόλεμο. Υπάρχουν ήδη μελανίες στον ορίζοντα. Η Δύση θέλει να αποσυνδεθεί από την κινέζικη οικονομία. Ο φόβος στις ΗΠΑ, ότι μπορεί να πέσουν από την πρώτη θέση της παγκόσμιας κυριαρχίας, πιθανότατα να πυροδοτήσει ανέλεγκτες καταστάσεις. Ήδη, οι Αμερικανοί αποδίδουν ευθύνες στην Κίνα για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με τον κορονοϊό.

Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, σε  όλους εσάς που έχετε σπουδάσει οικονομικά, είναι πασίγνωστο ότι οι οικονομικές κρίσεις εκείθεν του Ατλαντικού τελικά περνάνε τον ωκεανό και μεταφέρονται στις πλάτες των ευρωπαίων και δη στις πλάτες των ασθενέστερων ευρωπαίων. Πόσο νομίζετε ότι μπορεί να αντέξει το σκάφος που λέγεται Ελλάδα, υπακούοντας και εφαρμόζοντας τις οδηγίες των Γερμανών; Γιατί πρέπει κύριε Μητσοτάκη να είμεθα βουβοί μπροστά σε όσα λέει ή προστάζει το Βερολίνο; Γιατί πρέπει η δική μας πολιτική ηγεσία να ακούει την κα Μέρκελ και τον κο Ζάιμπερτ να απορρίπτουν τις Ιταλικές προτάσεις για ευρωομόλογα και τα περίφημα κορονο- ομόλογα; Έως πότε κύριε πρωθυπουργέ, θα σκύβουμε το πηγούνι μέχρι το πάτωμα και θα εφαρμόζουμε όσα λένε οι Γερμανοί; Όλοι οι οικονομολόγοι χαμογελούν με τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται. Πραγματικά κύριε πρωθυπουργέ, είναι απλή παρακεταμόλη σε νεοπλασία που έχει κάνει ήδη μεταστάσεις.

Αυτή η χρονιά είναι χαμένη για τον τουρισμό. Αυτή η χρονιά είναι χαμένη εντελώς για την ελληνική οικονομία. Εκτιμάται από διάφορους οίκους, ότι η ύφεση θα φτάσει εδώ στην Ελλάδα το μείον 10. Στην πραγματικότητα κε Μητσοτάκη, η ύφεση θα αγγίξει το 20%. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος, ούτε σπουδαίος αναλυτής για να φτάσεις σε αυτό το συμπέρασμα. Ήδη, υπάρχει σωρεία ακυρώσεων από όσους ήθελαν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Κανείς δεν έχει διάθεση να φύγει από περιοχή που έχει κορονοϊό και να πάει σε περιοχή που έχει κορονοϊό.

Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα γράψει φέτος ζημιές. Θα υπάρξουν στο τέλος της χρονιάς πελώρια κύματα ανεργίας και θα ακολουθήσουν νέα κύματα μετανάστευσης. Θεωρώ βέβαιο, ότι θα υπάρξει λόγω μαζικών κοινωνικών αντιδράσεων, αποσταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος και ένα νέο αναπόφευκτο, αντιευρωπαϊκό κύμα. Και αν πορευτείτε παράλληλα με το Βερολίνο, αυτή τη φορά δεν θα έχετε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Τα χρέη των Ελλήνων προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και γενικά τις υποχρεώσεις τους, θα σχηματίσουν βουνό. Εκτιμώ ότι πρέπει να κινηθείτε από τώρα και να δώσετε μάχες στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Η Ευρώπη να αποσυντεθεί κύριε Πρωθυπουργέ. Αυτό θα ξεκινήσει από την Ιταλία και θα γίνει ντόμινο. Θα ακολουθήσει η Γαλλία και άλλα έθνη που βλέπουν ότι δεν υφίσταται, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή συνοχή. Οι Γερμανοί, κοιτάνε μόνο τα ταμεία τους και εμποδίζουν ουσιαστικά την ανάπτυξη των άλλων Ευρωπαίων. Όσα είπε ο κος Ζάιμπερτ είναι πραγματικά ανατριχιαστικά. Εννοώ τα νέα μνημόνια και τους νέους όρους που θέλουν να βάλουν οι Γερμανοί σε όσους χρειάζονται χρήματα για να ενισχύσουν τον τομέα της Υγείας και να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό.

Χθες άκουσα πάλι να λέγονται ψέματα από κυβερνητικά χείλη. Για την ακρίβεια, να επιχειρείται η κάλυψη των τρομακτικών, εφιαλτικών κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας. Είναι γνωστό ότι στα χρόνια του μνημονίου, οι γιατροί μας, οι γιατροί του ΕΣΥ, έβγαιναν στη σύνταξη ή έφευγαν στο εξωτερικό, χωρίς να αντικαθίστανται. Εδώ και πολύ καιρό, λέμε ότι χρειαζόμαστε χιλιάδες γιατρούς και περισσότερους από 20.000 νοσηλευτές. Με το ζόρι μαθαίνω, έχουν προσληφθεί κάποιοι καινούργιοι γιατροί που προωθούνται για εργασία σε νοσοκομειακές μονάδες και κάποιοι νοσηλευτές. Ακόμη στο ΣΩΤΗΡΙΑ δεν υπάρχουν πνευμονολόγοι. Σκεφτείτε ότι η κυβέρνηση αυτή, θα κλείσει χρόνο τον Ιούλιο, προσθέστε και τα 4,5 χρόνια του κου Τσίπρα, δηλαδή τα τελευταία 6 χρόνια δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό στον τομέα της Υγείας.

Πρέπει να βρούμε όλοι μας τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τη μόνωση. Όπως διάβαζα, αυξάνονται και πληθύνονται τα διαζύγια στη Γιουχάν και στις περιοχές της Κίνας που χτύπησε ο κορονοϊός. Επίσης, αναμένεται, όπως λένε ειδικοί ψυχολόγοι αύξηση της μελαγχολίας, της κατάθλιψης και της ενδοοικογενειακής βίας. Ας προσπαθήσουμε με ψυχραιμία και σύνεση να αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά προβλήματα που έφερε ο κορονοϊός στη ζωή μας. Σίγουρα, παράλληλα με τη συμμόρφωση, στις κυβερνητικές οδηγίες είναι διάχυτη η φοβία και η κατήφεια. Το γενικό ερώτημα που διατρέχει ολόκληρη τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο, είναι πότε θα σταματήσει αυτό το κακό. Οι απαντήσεις που παίρνουμε, από τους ειδικούς επιστήμονες, εμπεριέχουν ασάφεια, αβεβαιότητα, αμφιβολία και άγνοια.

Είτε πρόκειται για το εμβόλιο, είτε πρόκειται για το χρονικό μήκος του περιορισμού, είτε για την αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών συνδυασμών, οι απαντήσεις δεν είναι ακριβείς και εφησυχαστικές. Είμαστε σε ατμόσφαιρα παγκόσμιου βιολογικού πολέμου. Ζούμε ημέρες αγωνίας, ατομικής και συλλογικής. Κανείς δεν γνωρίζει όλο αυτό το πράγμα, πως θα ξεσπάσει, πως θα εκτονωθεί. Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι θα επανέλθει ηρεμία στον πλανήτη. Αντίθετα, είναι πολλοί εκείνοι που μιλάνε για νέες μεγάλες εντάσεις μεταξύ των υπερδυνάμεων.

Όσα μεταδίδονται από τις ΗΠΑ είναι πραγματικά εικόνες από έργα επιστημονικής φαντασίας. Όπως και αυτά βέβαια που συμβαίνουν στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Ιταλία, στην  Ισπανία, στη Γαλλία, στην Κεντρική Ευρώπη, παντού.


Πηγή: crashonline


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια