Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Την πυροπροστασία των σχολικών μονάδων εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης

Τη δυνατότητα να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα και να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα για τον εξοπλισμό με μέσα πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων δίνει η χρηματοδότηση ύψους 433.380,00€ με Φ.Π.Α., που εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Είχε προηγηθεί στις 08 Νοεμβρίου 2019, η έγκαιρη υποβολή από τον Δήμο Κατερίνης σχετικού αιτήματος & εμπεριστατωμένου φακέλου, στο πλαίσιο πρόσκλησης με τίτλο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας».

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς το έργο επικεντρώνεται στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ αναμένεται να καλύψει ελλείψεις  που υφίστανται έως και σήμερα σε επίπεδο εκπόνησης μελετών πυρασφάλειας - πυροπροστασίας και υλοποίησης των απαιτούμενων σχετικών μέτρων και δράσεων στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

«Από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, δώσαμε προτεραιότητα στα σχολεία και όπως διαπιστώνει κανείς, η συστηματική δουλειά που γίνεται αρχίζει ήδη να αποδίδει καρπούς. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας, προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, να έχουν στη διάθεσή τους ασφαλείς υποδομές» τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Ειδικότερα, οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν:

α)στην εκπόνηση νέων μελετών ή την επικαιροποίηση παλαιών, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων σχεδίων και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας, καθώς και των τευχών δημοπράτησης, για τα σχολικά κτίρια σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Βασική προϋπόθεση για την επιλεξιμότητά τους, αποτελεί η έγκρισή τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία). & β) στην υλοποίηση των προβλεπόμενων στις εγκεκριμένες μελέτες μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, που αφορούν στην εγκατάσταση, συμπλήρωση ή αντικατάσταση (κατά περίπτωση) και έλεγχο καλής λειτουργίας των φορητών, μόνιμων και λοιπών μέσων ή/και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες.

Το πρόγραμμα, μέσω του οποίου ουσιαστικά τα σχολεία εξασφαλίζουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας αναμένεται να υλοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του έτους.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.