Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πως να φτιάξετε νηστίσιμο αλάδωτο χαλβά

Φανταστικός νηστίσιμος αλάδωτος χαλβάς πολυτελείας. Ιδανικός για περιόδους νηστείας και όχι μόνο!!!


Υλικά
  • 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 600 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 230 γρ νερό
  • 400 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 80 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • Kανέλα
  • 25χ30 εκ.

Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτό και το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανκατεύοντας συνεχώς.Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι,το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχωματα της κατσαρόλας.
  2. Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
  3. Το αφήνουμε στην ακρη.
  4. Παιρνουμε μια αλλη κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω στην φωτιά.Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
  5. Μόλις πήξει την ρίχνουμε στο ταψάκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  6. Μετά από 1/2 ώρα πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος!!Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελανει!!Καλή σας επιτυχία




Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.