Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η γιορτή της Τσαγκαροτρίτης στον Κολινδρό

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 έγινε η καθιερωμένη πλέον ξεχωριστή γιορτή της Τσαγκαροτρίτης, γνωστή και με την ονομασία «Τσουκάνια».

Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Κολινδρού διοργανώνει αυτή την εκδήλωση σε ανάμνηση ενός εθίμου που στο παρελθόν γινόταν στον Κολινδρό. Οι ταβερνιάρηδες μετά από την ξέφρενη διασκέδαση των αποκριάτικων ημερών συγκεντρώνονταν την Τρίτη μετά την καθαρή Δευτέρα και διασκέδαζαν κι αυτοί καθώς τις προηγούμενες ημέρες δεν μπορούσαν επειδή εξυπηρετούσαν τους κατοίκους του Κολινδρού και της ευρύτερης περιοχής. Για να δηλώσουν την παρουσία τους, κυκλοφορούσαν στους δρόμους του Κολινδρού φορώντας κουδούνια, «Τσουκάνια» στο λαιμό, ξεσηκώνοντας με τους ήχους μικρούς και μεγάλους.

Η αναβίωση αυτού του εθίμου έγινε πλέον θεσμός για τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Κολινδρού. Ο Πρόεδρος Τσιανακούδας Ευάγγελος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με «τσουκάνια» στο λαιμό και στα χέρια, γυρνώντας στους δρόμους και τα στενά, επισκέφτηκαν όλα τα καταστήματα του Κολινδρού, με συνοδεία μουσικής, τραγουδώντας και χορεύοντας σκωπτικά αποκριάτικα τραγούδια.

Στη συνέχεια κατέληξαν στο οικογενειακό κέντρο «Πεύκα Παλλάς», όπου συνεχίστηκε το γλέντι και ο χορός.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.