HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η γιορτή της Τσαγκαροτρίτης στον Κολινδρό

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 έγινε η καθιερωμένη πλέον ξεχωριστή γιορτή της Τσαγκαροτρίτης, γνωστή και με την ονομασία «Τσουκάνια».

Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Κολινδρού διοργανώνει αυτή την εκδήλωση σε ανάμνηση ενός εθίμου που στο παρελθόν γινόταν στον Κολινδρό. Οι ταβερνιάρηδες μετά από την ξέφρενη διασκέδαση των αποκριάτικων ημερών συγκεντρώνονταν την Τρίτη μετά την καθαρή Δευτέρα και διασκέδαζαν κι αυτοί καθώς τις προηγούμενες ημέρες δεν μπορούσαν επειδή εξυπηρετούσαν τους κατοίκους του Κολινδρού και της ευρύτερης περιοχής. Για να δηλώσουν την παρουσία τους, κυκλοφορούσαν στους δρόμους του Κολινδρού φορώντας κουδούνια, «Τσουκάνια» στο λαιμό, ξεσηκώνοντας με τους ήχους μικρούς και μεγάλους.

Η αναβίωση αυτού του εθίμου έγινε πλέον θεσμός για τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Κολινδρού. Ο Πρόεδρος Τσιανακούδας Ευάγγελος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με «τσουκάνια» στο λαιμό και στα χέρια, γυρνώντας στους δρόμους και τα στενά, επισκέφτηκαν όλα τα καταστήματα του Κολινδρού, με συνοδεία μουσικής, τραγουδώντας και χορεύοντας σκωπτικά αποκριάτικα τραγούδια.

Στη συνέχεια κατέληξαν στο οικογενειακό κέντρο «Πεύκα Παλλάς», όπου συνεχίστηκε το γλέντι και ο χορός.


















































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια