HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κορονοϊός: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την χλωροκίνη – Έρχεται θεραπεία και στο σπίτι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι πλέον θα μπορούν κάποιοι ασθενείς να λαμβάνουν θεραπεία για τον κορονοϊό από το σπίτι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας θα «ανέβει» ειδική πλατφόρμα για να μπορούν οι ασθενείς να κάνουν αίτηση για να προμηθευτούν τα φάρμακα.

«Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε έκτακτη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε τη χορήγηση φαρμάκων με αυστηρές ενδείξεις και ανάλογα με τη σταδιοποίηση κινδύνου των ασθενών και σε εξωτερικούς ασθενείς, μετά από συμπλήρωση ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου, ώστε να υπάρχει βάση δεδομένων για παρακολούθηση των κρουσμάτων υπό θεραπεία στην κοινότητα.

Η πλατφόρμα θα είναι σύντομα έτοιμη σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Μια τέτοια δράση, θα εξοικονομήσει στο άμεσο μέλλον χώρο και στο σύστημα υγείας, ώστε να πιεστεί λιγότερο τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή»
«Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα αποδίδουν, όπως βλέπουμε στην πατρίδα μας και μας βοηθούν να μείνουμε στο καλό σενάριο». Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος του υπουργείο υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε ότι όσον αφορά την πανδημία βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού στη χώρα μας.

«Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή. Κάθε μέρα έχει την καλοσύνη και την κακία της. Θα περιμένουμε με υπομονή, οποιαδήποτε εκτίμηση είναι αβέβαιη», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σε σχετική ερώτηση για τα μαθηματικά μοντέλα που διερευνούν την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα είπε ότι προς το παρόν μας δείχνουν μια βραδεία εξάπλωση.

Στη συνέχεια  πρόσθεσε ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα που στηρίζονται στη φυσική απόσταση για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις».

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την χλωροκίνη

Αναφερόμενος στις νεώτερες θεραπείες ήταν πολύ επιφυλακτικός καθώς σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα για διαφορετικές ουσίες που δοκιμάζονται, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ζήτημα της προληπτικής προφύλαξης των υγειονομικών επισημαίνοντας ότι εξετάζεται και από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η δυνατότητα να τους δοθεί «για μια περίοδο 8 -12 εβδομάδων θεραπεία η οποία είναι ασφαλής και αποτελεσματική για τον ιό».

Εξετάζεται η χρήση της χλωροκίνης αλλά και ενός άλλου (καρδιοπροστατευτικού) φαρμάκου, αγωγές που φαίνεται ότι βοηθούν στην προστασία κυρίως από τις επιπλοκές του κορονοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι οι διαφορετικές αυτές θεραπευτικές προσεγγίσεις θα χορηγηθούν σε ξεχωριστές ομάδες υγειονομικών που θα δεχθούν να μπουν σε παρακολούθηση για αυτή την προεκθεσιακή φαρμακευτική προφύλαξη όπως είπε καθώς υπάρχει και η μεταεκθεσιακή προφύλαξη, δηλαδή φάρμακα που δίνονται αφού κάποιος εκτεθεί στον ιό.

«Θέλω να πω ότι έχουμε μία αισιοδοξία ότι θα υπάρξει βοήθεια από αυτό το φάρμακο, αλλά ακούγονται και αντικρουόμενες επιστημονικές απόψεις. Είχαμε πρόσφατα μία μελέτη από την Κίνα, η οποία δεν έδειξε πολύ μεγάλη βοήθεια.

Θέλω να έχω περισσότερα δεδομένα στα χέρια μου πριν σας πω με σιγουριά ότι βοηθάει στους Έλληνες αρρώστους. Είναι οπωσδήποτε ένα φάρμακο που υιοθετούν στρατηγικά οι περισσότερες χώρες αυτή τη στιγμή, ευτυχώς έχουμε πάρει και στη χώρα μας με ενέργειες που έχουν γίνει από το Υπουργείο Υγείας και θεωρώ ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, παρά να τους το δώσουμε.

Άρα, οι περισσότεροι νοσηλευόμενοί μας το έχουν πάρει. Το έχουν πάρει σε συνδυασμό και με άλλα φάρμακα κάποιοι από αυτούς. Είναι δύσκολο όταν παίρνεις διπλό ή τριπλό σχήμα να αξιολογήσεις το αποτέλεσμα του ενός ή των δύο ή των τριών μαζί. Και όλα αυτά, πρέπει να γίνουν μεθοδικά. Με βάση δεδομένων η οποία προχωράει και νομίζω γρήγορα θα έχουμε και αποτελέσματα από τον ελληνικό χώρο των νοσοκομείων» ανέφερε.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια