HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επειδή... "Πρωτάθλημα σαν το Τοπικό (Πιερίας) κανένα...", θα καταλάβετε, ιδίοις όμμασι, παρακολουθώντας το νέο αποκλειστικό viral videο από τα Φωτεινά της ορεινής Πιερίας, ότι παιχνίδια σαν το Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-1, ακόμα και με τον ίδιο διαιτητή με τον συγκεκριμένο αγώνα (Ορφέας Φωτεινών-Όλυμπος Αγίου Σπυρίδωνα 1-1, -Ναι, ναι, δεν τρολάρουμε, χωρίς πλάκα, ο ίδιος διαιτητής είναι, με χρονικό διάστημα λίγων ημερών!) είναι για... ανυποψίαστα γατάκια, μπροστά στην ποδοσφαιρική ελεγεία-ντοκουμέντο της Γ' ερασιτεχνικής κατηγορίας, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πιερίας.


Μόνο ο τρόπος που οι δύο σκόρερ (Mπαμπανίκας από Όλυμπο Αγίου Σπυρίδωνα και Καρακούσης από Ορφέα Φωτεινών) πανηγυρίζουν τα γκολ των ομάδων τους, μαζί με τους συμπαίκτες τους, αρκεί, πάντως, για να νιώσετε λίγο από το ρίγος, το πάθος και την ψυχή αυτών των ποδοσφαιριστών, που μαζί με τους προπονητές και τους αγνούς φιλάθλους τους, στηρίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιφέρειας.

Αγωνιστικά, η αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Γ. Καρτσαμπά, στο μισάωρο, από τον Όλυμπο, άλλαξε το status quo της αναμέτρησης, αριθμητικά και ψυχολογικά τουλάχιστον, γιατί στο γήπεδο ο Όλυμπος Αγίου Σπυρίδωνα έδειξε χαρακτήρα, τακτική προσήλωση στο διαφοροποιημένο πλάνο και ήταν πιο απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Σε μία απ’ αυτές μάλιστα, προηγήθηκε, με τον Μπαμπανίκα, τελικό αποδέκτη της ασίστ του συμπαίκτη του και άνοιξε το σκορ, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο Ορφέας, αντέδρασε, πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Καρακούση, με υπέροχη ατομική ενέργεια και τελική προσπάθεια, μισή ώρα πριν τη λήξη, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα λεπτά να είναι δραματικά και τις δύο ομάδες να μάχονται, με όλες τους τις δυνάμεις, για να πετύχουν το δεύτερο γκολ και να διεκδικήσουν με περισσότερες πιθανότητες την άνοδο στη Β’ κατηγορία και μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Ηighlights:
ο αγώνας ολόκληρος, που αποτελεί ένα ισάξιο, αν όχι ανώτερο, sequel του... Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-1, με τη σκόνη από το «πέναλτι» και τις καθυστερήσεις να συνεχίζει να σηκώνεται... μέχρι τα Φωτεινά, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το ζέσταμα των δύο ομάδων στο γήπεδο,

οι επίμαχες φάσεις πέναλτι, offside και πειθαρχικού ελέγχου, που καταγράφονται και σε stop καρέ, για την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων,

οι αποκρούσεις των τερματοφυλάκων και οι ευκαιρίες των δύο ομάδων,

οι φίλαθλοι των δύο ομάδων στην κερκίδα και οι λεκτικές διαφωνίες τους, «όταν σ’ έσωζε η ΕΠΣ...», «παίζουμε και δε μιλάμε...»

η cult στιγμή της αποβολής του ποδοσφαιριστή του Αγίου Σπυρίδωνα, γιατί βγήκε, χωρίς ενημέρωση από τον αγωνιστικό χώρο, λίγο πριν την αλλαγή του, με τους ανθρώπους των φιλοξενούμενων να διαμαρτύρονται έντονα, «γιατί δεν του εξηγείς; να βοηθήσεις με το ποδόσφαιρο, τι δάσκαλος θα είσαι; να μας πεις για την πρώτη κίτρινη τι έγινε…»

με την πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση από την κερκίδα, «βγήκε έξω από το γήπεδο, τι να τον κάνει; γιατί να βγει έξω από το γήπεδο; να κάτσει κάτω μέσα στο γήπεδο εκεί, πέσε κάτω και κάτσε εκεί...»

οι καυστικές ατάκες των φιλάθλων και των ποδοσφαιριστών για τον διαιτητή πρωτίστως αλλά και τον βοηθό του («Διαιτητή, ο λάιτσμαν είναι βλ@, ρε, βλ@@ είναι..., λάιτσμαν, τρία άτομα είναι μπροστά από τη γραμμή, ηλί@@@, ε, ηλί@@@...), σ’ ένα χωριό που η συντριπτική του πλειοψηφία υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ, με αφορμή και την αντίστοιχη διαιτησία του, στο περιβόητο πρόσφατο παιχνίδι της Superleague...

αυτός είναι «εγκληματίας» δεν είναι διαιτητής, μέσα στην Ξάνθη (σ.σ. με τον ΠΑΟΚ) δεν είδες τι έκανε; «ούτε για τα παιδικά δεν κάνεις...» (σ.σ. μεταξύ μας, καθόλου εύκολη δεν είναι η διαιτησία στα παιδικά και μόνο λόγω της παρουσίας των γονέων των παιδιών στο γήπεδο...), «δώσε και σε μένα μία, βλ@@@...» (σ.σ. κίτρινη κάρτα)

η τραγική ειρωνεία του να διαιτητεύεις από Superleague τον αγώνα της αγωνιστικής, Ξάνθη-ΠΑΟΚ, το ντέρμπι στα Φωτεινά με τον Άγιο Σπυρίδωνα στη Γ' ερασιτεχνική κατηγορία! (σ.σ. πιστέψτε μας, δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος...)

η αναγκαστική είσοδος του προπονητή του Αγίου Σπυρίδωνα, Σταμάτη Κέπεντζη, ως αλλαγή, όταν η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες, με εμφανή τα σημάδια ποιότητας, μυαλού και τεχνικής κατάρτισης,

οι δύο σοκαριστικές στιγμές του τραυματισμού ποδοσφαιριστών, σε χτύπημα στο κεφάλι και στα σύρματα, που δυστυχώς απέχουν ελάχιστα από τις γραμμές του γηπέδου,

o μυθικός διάλογος γυναίκας-άντρα στην κερκίδα, «ο διαιτητής έχει άλφα κατηγορία...», με την αποστομωτική απάντηση του άντρα, «έχει άλφα κατηγορία και.... (σ.σ. τι ήθελε να πει ο ποιητής, παρακαλώ;)

η ειδυλλιακή τοποθεσία με φόντο τον χιονισμένο Όλυμπο, με τους φιλάθλους όλων των ηλικιών να μην πτοούνται από τη σποραδική βροχή,

Man of the match: όλοι μηδενός εξαιρουμένου... συμπεριλαμβανομένων και των δύο προπονητών

Yellow card: πότε είπαμε ξαναπαίζετε; (θα αστειεύεστε, αν περιμένετε να βγάλουμε κίτρινη κάρτα...)






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια