Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορονοϊός: Τέλος στα σενάρια για την προέλευσή του – Πού καταλήγουν οι ειδικοί

Τι βρήκαν Αμερικανοί επιστήμονες – Γιατί απορρίπτεται το ενδεχόμενο να δημιουργήθηκε στο εργαστήριο.

Από την πρώτη στιγμή που ο νέος κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στην Ουχάν της Κίνας πριν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, η σεναριολογία αναφορικά με την προέλευσή του έδινε και έπαιρνε.

Προήλθε πράγματι από νυχτερίδες ή παγκολίνους, όπως αναφέρθηκε αρχικά; Οι συνωμοσιολόγοι έβαλαν στο τραπέζι και τη δημιουργία του από ανθρώπινο χέρι, είτε σε κάποιο επιστημονικό εργαστήριο είτε από βιο-τρομοκράτες.

Γενετική έρευνα, ωστόσο, όπως αναφέρει η New York Post, επιβεβαίωσε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν πως ο ιός ήταν αποτέλεσμα μιας «φυσικής διαδικασίας», όπως ανέφεραν στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση Nature Medicine.

Η Δρ Kristian Andersen από το Scripps Research Institute, όπου έγινε η μελέτη, τόνισε πως η ομάδα της «μπορεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι ο ιός προήλθε από «φυσική διαδικασία»».

Η δημοσίευση επισημαίνει ακόμα πως τα στοιχεία που έδωσαν Κινέζοι ερευνητές, οι οποίοι άρχισαν τη συλλογή τους λίγο μετά το ξέσπασμα, δείχνουν πως τα κρούσματα αυξάνοντα εκθετικά «λόγω της μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο έπειτα από μία και μόνη εισαγωγή στον πληθυσμό».

Η Anderson και οι συνεργάτες της βρήκαν τις σχετικές πληροφορίες στις πρωτεΐνες του ιού, που τον βοηθούν να διεισδύσει στα κύτταρα των ζώων, μηχανισμός που στη συνέχεια εξελίχθηκε, όπως λένε, προκειμένου να πλήξει και τα ανθρώπινα κύτταρα. Η διαδικασία είναι τόσο αποτελεσματική που οι επιστήμονες πιστεύουν πως μόνο μέσω φυσικής εξέλιξης θα μπορούσε να έχει παραχθεί ένας τόσο αποτελεσματικός ιός.

Η ομάδα του Scripps σημειώνει επίσης πως οποιοσδήποτε επιχειρούσε να φτιάξει έναν νέο κορονοϊό, πχ στο εργαστήριο, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει κάποιον προηγούμενο κορονοϊό για βάση. Αλλά η δομή του SARS-CoV-2 δεν θεωρείται πιθανό να έχει ξαναπλήξει το ανθρώπινο είδος, αντιθέτως μοιάζει με τους κορονοϊούς που εντοπίζονται σε νυχτερίδες και παγκολίνους.


Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.