HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κλειστά σχολεία από σήμερα – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Κλειστά θα παραμείνουν  για τις επόμενες 14 ημέρες όλα τα σχολεία της χώρας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στήριξη από την πολιτεία σε γονείς και εργαζόμενους. Σήμερα θα δημοσιευθεί σχετική εγκύκλιος. Ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό σήμερα από τον πρωθυπουργό.

Το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, τα σχολεία, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΙΕΚ και φροντιστήρια δημόσια και ιδιωτικά θα μείνουν κλειστά από σήμερα, Τετάρτη και για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Στόχος του έκτακτου αυτού μέτρου είναι να περιοριστεί η εξάπλωση τη νόσου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς.

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Χθες Τρίτη, ανακοινώθηκαν ακόμη πέντε κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 89.

Παράλληλα, χθες πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη στο οικονομικό επιτελείο και αποφασίστηκαν μέτρα διευκόλυνσης και στήριξης γονέων και επιχειρήσεων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει σχολεία και πανεπιστήμια.

Η σχετική εγκύκλιος θα δημοσιευτεί σήμερα, Τετάρτη, ωστόσο από την σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ στην οποία μετείχαν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Γιάννης Βρούτσης, Θόδωρος Σκυλακάκης προκύπτει ότι η πολιτεία θα στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις και θα διευκολύνει γονείς που έχουν παιδιά ως 15 ετών, είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός σήμερα θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια