Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ποιες ηλικίες και ποιες περιοχές της Ελλάδας …προτιμάει ο κορωνοϊός - Πόσα είναι τα κρούσματα στην Πιερία

Παρότι ο κορωνοϊός δημιουργεί πιο συχνά επιπλοκές στους άνδρες απ’ ό,τι στις γυναίκες και από τους 10 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι σήμερα στη χώρα μας μόνο ένας αφορά μια υπερήλικη γυναίκα, φαίνεται ότι προσβάλει σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτά από τα 495 κρούσματα το 53,5% είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες και οριακά πάνω από τα μισά προέρχονται από τη δεξαμενή ατόμων ηλικίας 40 έως 64 ετών. Το 24,2% από τις ηλικίες 18 έως 39 ετών και 20,7% άνω των 60 ετών. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μόλις το 4,4% οσίων προσβλήθηκαν ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών.

Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα το 95.4 % αφορά Έλληνες (455 στο σύνολο ) και άλλοι 40 θετικοί στον κορωνοϊό είναι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα.

Στην πρώτη επιδημιολογική έκθεση που δημοσιεύθηκε (και συνοδεύεται από ενδιαφέροντα) γραφήματα στην επίσημη ιστοσελίδα Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, φαίνεται το 23,6% δηλαδή 117 έχουν ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο από τους οποίους 26 χρειάσθηκε να μπουν στον αναπνευστήρα και να διασωληνωθούν.

Τα στοιχεία που αφορούν μέχρι και την 20η Μαρτίου δείχνουν ότι ο μεγάλος αριθμητικός όγκος των κρουσμάτων, 213 καταγράφεται στην περιοχή της Αθήνα. Αλλά 32 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εκτός της Αθήνας.

Η γεωγραφική κατανομή

Από τα 495 κρούσματα, 213 έχουν καταγραφεί στην Αθήνα. Δεκαπέντε κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Ανατολική Αττική και δύο στη Δυτική Αττική. Επιπλέον 15 κρούσματα έχουν καταγραφεί στον Πειραιά. Στο λεκανοπέδιο εντοπίζεται το 50% των περιστατικών - 249.

Ακολουθεί η Ηλεία με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η Καστοριά με 13. Στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί 10 κρούσματα, στην Αχαϊα 9 και πέντε στην Ζάκυνθο. Τέσσερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Κοζάνη και άλλα τόσα στο Ηράκλειο Κρήτη.

Τρία κρούσματα έχει η Πιερία ενώ από δύο έχουν Έβρος, Ιωάννινα και Μεσσηνία. Εύβοια, Λάρισα, Λέσβος και Αρκαδία έχουν από ένα κρούσμα ενώ, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, διερευνώνται ακόμα 147 κρούσματα. Υπενθυμίζεται πως οι ειδικοί εκτιμούσαν πριν λίγες ημέρες ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 3.000 κρουσμάτων.

Ηλικιακή κατανομή - Δεν είναι ηλικιωμένοι

Μόλις ένας στους πέντε (20,7%) είναι ηλικίας άνω των 65 ετών αλλά σε αυτή την ομάδα καταγράφεται η μεγαλύτερη θνητότητα. Οι μισοί από όσους νόσησαν με κορωνοϊό (50,7%) είναι ηλικίας 40-64 ετών. Ένας στους πέντε ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 18-39 χρόνων ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν το 4,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Περίπου ένας στους 4 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο - συνολικά 117. Το 22,2% όσων νοσηλεύονται διασωληνώθηκαν. Στην έκθεση έχουν καταγραφεί οι 8 νεκροί (έως τις 20 Μαρτίου). Χθες όμως ο απολογισμός αυξήθηκε στους 10, με το δέκατο κρούσμα να είναι και η πρώτη γυναίκα που χάνει την ζωή της από κορωνοϊό - μια 93χρονη γυναίκα.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.