Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κορονοϊός: Ποιες χώρες είναι αυτή τη στιγμή οι πιο πανικόβλητες;

Του Τριαντάφυλλου Πετκανόπουλου
Αυτό που τρομάζει περισσότερο τις χώρες, εκτός από το συνολικό αριθμό κρουσμάτων και απωλειών, είναι η ημερήσια αύξηση.

Όλοι περιμένουν με αγωνία να μειωθεί αυτός ο ρυθμός σε σταθερή βάση και για κάποιες μέρες, ως ένα πρώτο δείγμα κάμψης.

Ποιες χώρες όμως είναι οι πιο πανικόβλητες αυτή τη στιγμή, δηλαδή ποιες διαπιστώνουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις κρουσμάτων και απωλειών;

Στα παρακάτω γραφήματα βλέπουμε αυτά τα μεγέθη για τις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο όλων. Έχουν συμπεριληφθεί οι χώρες με περισσότερα από 1500 κρούσματα και περισσότερες από 120 ανθρώπινες απώλειες. Η μελέτη αφορά τα μεγέθη κατά τις τρείς τελευταίες μέρες και την τελευταία μέρα.Όπως βλέπουμε αυτή τη στιγμή, στο πρώτο γράφημα, ως προς την αύξηση των κρουσμάτων, σε μεγάλη πίεση βρίσκονται οι χώρες οι οποίες και πολλά κρούσματα έχουν και εκθετική αύξηση σημειώνουν. Δηλαδή εκείνες που σημειώνουν αύξηση πάνω από 50% στις τρείς τελευταίες μέρες και ταυτόχρονη αύξηση πάνω από 15% την τελευταία μέρα.

ΗΠΑ, Αυστραλία (λόγω ενός κρουαζιερόπλοιου), από Ευρώπη Αυστρία, ΗΒ, Γαλλία, Ισπανία, Ποστογαλλία (!) και η ταχέως ανερχόμενη Τουρκία. Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι η Ιταλία βρίσκεται σε ποσοστιαία κάμψη, αν και λόγω των μεγάλων αριθμών τα απόλυτα νούμερά της τρομάζουν. Συμπεριλάβαμε και την Ελλάδα εντελώς ενδεικτικά μια και τα μικρά νούμερά της δεν μπορούν να δώσουν σωστές εκτιμήσεις σε τέτοια σύγκριση.Στο δεύτερο γράφημα των ανθρώπινων απωλειών βλέπουμε τις χώρες που πιέζονται πάρα πολύ στο 3ήμερο, κυρίως τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το ΗΒ και τη Γερμανία, με τις ΗΠΑ την Ισπανία και τη Γαλλία να έχουν σημαντικό αριθμό και κατά την τελευταία μέρα.

Συνολικά οι χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πανικό λόγω αύξησης και κρουσμάτων και απωλειών όπως φαίνεται από την εμφάνισή τους στις κορυφές και στα δύο γραφήματα είναι ΗΠΑ, ΗΒ, Γαλλία, Ισπανία και φυσικά η Ιταλία λόγω των μεγαλύτερων συνολικών αριθμών.
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.