Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Εργαζόμενοι - Θεαγένειο: Κινδυνεύουν οι καρκινοπαθείς εκτεθειμένοι δίπλα στον κορονοϊό

Να θωρακιστεί άμεσα το Θεαγένειο Νοσοκομείο ζητούν οι εργαζόμενοι σε αυτό, καθώς όπως εξηγούν οι οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν διπλά από την έκθεση στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγένειου αναφέρει σχετικά με τον κορονοϊό και τους καρκινοπαθείς ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν περισσότερες από 200 κενές οργανικές θέσεις (19 γιατροί, 115 νοσηλευτικό προσωπικό και 75 λοιπό προσωπικό) και ότι το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα είναι γηρασμένο, εξουθενωμένο και ιδιαίτερα εντατικοποιημένο, λόγω της ιδιαιτερότητας του νοσοκομείου ως ειδικό αντικαρκινικό.

«Με την πανδημία του κορονοϊού σε εξέλιξη, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας όπως και όλοι οι υγειονομικοί, δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν, δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας για τη βέλτιστη φροντίδα και νοσηλεία των ασθενών του Νοσοκομείου μας. Πέρα από τα εύσημα και την αναγνώριση του έργου μας ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι να σταθούν με σοβαρότητα στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζόμενων και να δεσμευτούν για άμεσες λύσεις», επισημαίνουν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Βασίλης Μουρατίδης και η γραμματέας του, Αθηνά Γραμματικοπούλου.

Το Σωματείο διεκδικεί και απαιτεί:

  • μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων
  • ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
  • άμεση πληρωμή χωρίς καθυστέρηση των υπερωριών
  • εφημεριών και απογευματινών ιατρείων
  • επέκταση της ειδικής άδειας που εξαιρεί τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Πρόληψης
  • έκτακτη χρηματική αποζημίωση προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα φύλαξης των παιδιών
  • να προστατευθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες συναδέλφων τους
  • να ανοιχθούν όλες οι πρώην δομές Υγείας και να λειτουργήσουν όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε 24ωρη βάση,για αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και διευκόλυνση στη διαλογή κρουσμάτων κορονοϊού.

Τονίζεται, δε, ότι η σημερινή κτιριακή υποδομή του Θεαγενείου είναι ελλιπής για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς υπάρχουν ελάχιστοι χώροι απομόνωσης, δεν υπάρχουν θάλαμοι αρνητικής πίεσης και δεν επαρκούν τα κρεβάτια ΜΕΘ (είναι μόνο 8).


Πηγή


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.