HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πένθος για τη Δαμασκηνιά - Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα - Έβδομος νεκρός από τον κορωνοϊό

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 87χρονο άνδρα στην Κοζάνη

Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα μας κάτι το οποίοι αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 7ο θύμα από τον Covid-19 είναι ένας 87χρονος από τη Δαμασκηνιά, χωριό το οποίο έχει μπει σε καραντίνα και απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από αυτό.

Ο 87χρονος είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης εδώ και 4 ημέρες, εκεί όπου κατέληξε.

Αυξάνονται τα κρούσματα – 72 τα «ορφανά»

Ακόμη 46 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σ. Τσιόδρας την Πέμπτη. Ο ίδιος τόνισε πως τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 464.

Παράλληλα είπε ότι 78 άτομα νοσηλεύονται στη χώρα μας, ενώ 72 κρούσματα είναι άγνωστης προέλευσης, δηλαδή δεν έχουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή ταξιδιωτικό ιστορικό σε χώρες με διασπορά του κορωνοϊού.

Συνολικά 16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του έκτου νεκρού χθες. Ο ίδιος παρατήρησε πως σύμφωνα με τις στατιστικές οι περισσότεροι νεκροί είναι άνδρες, ενώ τη χώρα μας η θνητότητα ανέρχεται σε κάτω από 1%.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι σε εκατοντάδες δείγματα για την παρουσία του νέου ιού.

Συνολικά 19 άτομα που νοσηλεύονταν, πήραν εξιτήριο.
Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στην χώρα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 με 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού.

«Εξετάζουμε τη χορήγηση ορού από όσους θεραπεύτηκαν», επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος, τονίζοντας ότι από την Παρασκευή θα υπάρξουν μέτρα - ανακοινώσεις και για τους νεφροπαθείς.  Οπως διευκρίνισε η χορήγηση ορού μελετάται από ομάδα αιματολόγων από το νοσοκομείο Αττικό υπό την ηγεσία της κυρίας Παππά και κ. Παπαγεωργίου και θα συζητηθεί στην επιτροπή. Θα γίνει με την μέθοδο της πλασμαφαίρεσης σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα, προκειμένου να πάρουν τα αντισώματα. «Πρόκειται για μονοκλωνικά αντισώματα που επιτίθενται στον ιο και παράγονται με διαγονιδιακές τεχνικές, Αλλά αυτό είναι οπωσδήποτε είναι τελικό μέτρο και χρειάζεται να γίνεται με ειδικά μηχανήματα, τα οποία υπάρχουν στην Ελλάδα» είπε.

Ο λοιμωξιολόγος διαμήνυσε σε κάθε τόνο πως πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις και τα ταξίδια. Απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους και τα νησιά τους. «Δεν μπορεί τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου με οικογένειες που πάνε στα νησιά τους».



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια