HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Και ενώ όλη η χώρα, βρίσκεται σε αναστάτωση λόγω κορονοϊού, συγχαίρει την Βόρεια Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει απο εχθές ανάρτησή του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter με τα συγχαρητήρια της ελληνικής κυβέρνησης στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας.

«Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας» αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.


Οι 29 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο στη συνέχεια επικυρώθηκε από τα εθνικά κοινοβούλιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι χώρες μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, μια διαδικασία ωστόσο που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.

Δηλαδή...

Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορωνοϊού (όπου δεν μπορεί να γίνει καμία διαμαρτυρία και καμία διαδήλωση), η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναιρεί τον ίδιο της τον εαυτό, αναιρεί τα όσα δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τις εκλογές.

Εκεί, λοιπόν, όπου ο κόσμος ασχολείται με τον κορωνοϊό, έρχεται η κυβέρνηση και συγχαίρει τη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ενώ, έδωσε η Ελλάδα και το πράσινο φως για ενταξιακές συνομιλίες τής Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή την ώρα, δεν μπαίνουμε στην ουσία τής συζήτησης, δηλαδή εάν έπραξε καλώς ή κακώς η κυβέρνηση (αυτό θα το δείξουν οι εξελίξεις), απλά δημιουργείται το εξής ερώτημα: Εάν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, άραγε θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση η ελληνική κυβέρνηση; 

Ποιες θα ήταν άραγε οι αντιδράσεις ακόμη και δικών της στελεχών αλλά και βουλευτών οι οποίοι, πριν από τις εκλογές έβγαιναν σε πόλεις και χωριά και έλεγαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων (Βόρειας Μακεδονίας) στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.;

Οι άνθρωποι αυτοί, ως υποψήφιοι Βουλευτές τής ΝΔ, έβγαιναν και μίλαγαν στους πολίτες για το..."Μακεδονικό" και την "Συμφωνία των Πρεσπών" και το πόσο ασύμφορη είναι. Σήμερα κάποιοι απ' αυτούς είναι  βουλευτές, και αναγκάζονται να τηρήσουν "σιγή ιχθύος". Εξευτελίζονται ή όχι μπροστά στα μάτια τού ελληνικού λαού;







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια